Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Hasznos tippek a magassarkú viseléséhez

A magas sarkú cipők viselése sokak számára a stílus és elegancia szimbóluma, azonban a kényelem gyakran áldozatul esik a divat oltárán. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben megosztunk néhány hasznos tippet ezeknek a csodás lábbeliknek a viselésével kapcsolatosan.

Ha még nincs ilyen típusú cipőd, akkor pedig mindenképpen nézz szét a Topicipő webáruház oldalán, ahol divatos szandikat, félcipőket, minőségi papucsokat is találsz.

A megfelelő méret kiválasztása alapvető fontosságú

Ha a cipő túl szűk, fájdalmat okozhat, sőt, rosszabb esetben akár hólyagok kialakulásához is vezethet. A túl laza cipőben viszont csúszkálhat a lábad, ami szintén kényelmetlen és veszélyes lehet.

Mivel gyártó és gyártó között is nagy különbség van a cipőméretek téren, ezért fontos, hogy mielőtt bármelyik magassarkút is megrendelnéd, mérd le pontosan a lábfejed hosszát.

Ehhez elsőként keress egy függőleges felületet, amelyhez gond nélkül hozzá tudsz rögzíteni egy A/4-es méretű lapot! Majd helyezd rá a lábad úgy, hogy a sarkad a falhoz érjen, és rajzold körbe a lábujjaid felőli részt a papíron! Végül pedig mérd le a nagy lábujjad és a sarkad közötti távolságot, és voilá, meg is van a méreted. Egy jó tanács: a biztonság kedvéért érdemes mindkét oldallal elvégezni ezt a műveletet.

Szünet tartása

Még ha a magassarkú cipőd kényelmes is, a hosszú ideig történő viselése megterhelheti a lábaidat. Ha egész nap magassarkút viselsz, cseréld le egy laposabb, kényelmesebb cipőre napközben! Ez különösen fontos, ha sokat kell sétálnod vagy állnod.

Munkahelyedre vigyél be váltócipőt, papucsot, és ha teheted, napközben abban légy! Hidd el, senki nem fog megszólni, cserébe viszont sok későbbi kellemetlenségtől megkíméled magad.

Talpbetét használata

A talpbetétek nagymértékben növelhetik a kényelemérzetet, és szerencsére manapság már kaphatók belőlük speciális, magas sarkú cipőkhöz tervezett változatok is, amelyek extra párnázottságot biztosítanak a lábfej és a sarok számára. Ezáltal pedig csökkentik a nyomást és eloszlatják a súlyt, ami megakadályozza a fájdalmat és a sérüléseket.

Alacsonyabb sarokmagasság választása

Bár tény, hogy a nagyon magas sarkak igazán látványosak, de nem mindig praktikusak. Kezdetnek válassz inkább alacsonyabb, 5-7 centiméteres sarkakat, amelyek könnyebben viselhetők és stabilabbak.

Sarokvédő használata

A sarokvédők különösen hasznosak lehetnek, ha sokat jársz aszfaltos vagy egyenetlen felületeken. Ezek az apró műanyag kellékek ugyanis megvédik a cipő sarkát a kopástól, nem mellesleg pedig stabilabbá teszik a járást.

A lábak pihentetése

A magas sarkú cipők viselése után mindenképpen pihentesd a lábaidat! Emeld fel őket, hogy csökkentsd a duzzanatot, és masszírozd át a lábfejeket, hogy javítsd a vérkeringést! Este pedig, amikor nyugalom van, akkor jöhet egy meleg lábfürdő, amely segíthet ellazítani az izmokat és enyhíteni a fájdalmat.

Kövesd ezeket a tippeket, és biztosítsd, hogy mindig magabiztosan és kényelmesen viseld kedvenc magas sarkú cipőidet!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés