Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Így csökkenthetik harmadával a nem tervezett állásidőt a termelőcégek

A nem tervezett állásidő akár 30 százalékos csökkenése, a berendezések működési hatékonyságának jelentős javulása és a 15 százalékkal visszaeső energiafogyasztás – ezt eredményezheti, ha egy termelőcég a legfejlettebb digitális megoldásokat alkalmazza.

A Schneider Electric a június első felében, Frankfurtban megrendezett ACHEMA 2024 kiállításon mutatta be az ipari szereplőknek szánt legújabb fejlesztéseit, amelyek egyszerre képesek támogatni a növekedési és fenntarthatósági célkitűzések megvalósítását.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a világ vezető feldolgozóipari szakvásárán, az ACHEMA-n mutatta meg, hogy milyen megoldások alakíthatják át a jövőben a feldolgozó- és vegyipari ágazatok működését. A társaság szoftveresen definiált, nyílt automatizálási megoldásai a digitalizációval párosulva, a már érett vegyipari szegmensekben, illetve a feltörekvő új területeken, mint a műanyag újrahasznosítás és a zöld hidrogén, egyaránt képesek előmozdítani a növekedést és a fenntarthatóságot.

„A digitalizációt alkalmazó vállalatok átlagosan 30 százalékkal csökkentették a nem tervezett állásidőt, 20 százalékkal növelték a berendezések teljes működési hatékonyságát (OEE) és 15 százalékkal mérsékelték az energiafogyasztást. A Schneider Electricnél a digitalizáció az automatizálást, a szoftvereket és az olyan fejlett technológiákat foglalja magában, mint a mesterséges intelligencia. Az AVEVA-val együtt az adatokra építve lehetővé tesszük az intelligens döntéshozatalt, amely optimalizálja a teljesítményt és kialakítja az egy hálózatba kapcsolt eszközök, gépek, alkalmazások és platformok ökoszisztémáját”

– mutatott rá Jessica Bethune, a Schneider Electric „Industrial and Process Automation” részlege DACH (Németország, Ausztria, Svájc) régióért felelős alelnöke.

Gazdaságos e-ammónia előállítás

A Schneider Electric Fenntarthatósági Kutatóintézete (Sustainability Research Institute) az ACHEMA – fenntartható kapcsolatokat inspiráló víziójához kapcsolódva –egy új tanulmányt mutatott be az e-ammónia termeléséről. Az „Optimizing Renewable Energy Integration and Grid Costs for Electrified Ammonia Production” (A megújuló energiaforrás integrációja és a hálózati költségek optimalizálása az áramalapú ammónia-termeléshez) című írás bemutatja az új energiarendszerek e-ammónia előállításához szükséges integrálásának innovatív stratégiáit, amelyek révén minimalizálhatók a termeléshez szükséges beruházások és a működési költségek.

A tanulmány betekintést nyújt abba, hogyan lehet a megújuló energia, a hidrogéntárolás, az energiatárolás és a fejlett technológiai műveletek kombinálásával versenyképes árú e-ammóniát előállítani.

Az energia- és folyamatinformációk egységes kezelése a kibocsátás csökkentése érdekében

Mivel energiaigényes iparágról van szó, a feldolgozó- és vegyiparra továbbra is óriási nyomás nehezedik, hogy csökkentse az energiafogyasztását, a beruházási költségeket és a működési kiadásokat, ezzel párhuzamosan pedig felgyorsítsa a fenntarthatósági célok megvalósítását. Ezt szem előtt tartva a Schneider Electric az EcoStruxure™ Power and Process megoldásán keresztül egyesítette az energiagazdálkodást és a folyamatautomatizálást. Ez az integrált megközelítés, amely egy gyár teljes életciklusa során katalizátorként hat az ellenállóképesség és a fenntarthatóság javítására, akár 20 százalékos CAPEX-csökkentést, 10 százalékos OPEX-hatékonyságjavulást, és 7-12 százalékos karbonlábnyom-csökkenést eredményezhet.

Megnövelt rendelkezésre állás és skálázhatóság az EcoStruxure Automation Expert segítségével

A Schneider Electric az ACHEMA-n bemutatta a világ első nyílt, szoftveresen definiált automatizálási vezérlőplatformja, az EcoStruxure™ Automation Expert legújabb verzióját, amely a hagyományos rendszerek szabadalmi korlátait feloldva, rugalmasabb és hatékonyabb működést tesz lehetővé. A frissített változat megnövelt teljesítményével támogatja a nagyobb üzemi architektúrák hatékony működtetését többek között az energia- és vegyipar, a víz- és szennyvízipar, az élelmiszer- és italgyártás, a logisztika, a fémmegmunkálás, valamint az ásványi anyagok feldolgozása és a bányászat területén.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában