Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

InnoFest 2024 – Főszerepben az eszközkiadó automaták – beszámoló

Idén első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel indult útjára az InnoFest szakkiállítás és házivásár Polgárdiban.

A 2024. június 5-7. között zajló eseményen az eszközkiadó berendezésekre került a legnagyobb fókusz, továbbiakban a látogatók megismerkedhettek az gyártástechnológiai- és munkavédelmi újdonságokkal is. Az izgalmas programokat felvonultató rendezvényt az ipari automaták gyártásában és üzemeltetésében kooperáló vállalatok összefogásával hozták létre, így az érdeklődők első kézből kaphatnak információkat és szakmai támogatást.

Az eszközkiadó automaták egyre nagyobb teret nyernek a klasszikus beszerzési folyamatok mellett. A trend érthető, hiszen a különböző berendezések korábban soha nem látott előnyöket kínálnak az iparvállalatok termelő- és karbantartó részlegeinek. Talán az egyik legfontosabb hozadéka ezeknek a rendszereknek a 24 órás rendelkezésre állás. Több, akár három műszakos munkarend esetén a humán erőforrások jelentős része kiváltható, ezzel biztosítva a zavartalan termelési folyamatokat.

A fentiből következik, hogy alacsonyabbá válnak a folyamatköltségek, mindemellett az átláthatóság is teljessé válik a digitális megoldásoknak köszönhetően, az eszközök beszerzésétől kezdve a kiadáson át, az elszámolásig. A modern szoftveres környezetnek köszönhetően online lekérdezhető, illetve beállítható minden információ az aktuális készlettől elkezdve a jogosultságokon át, a teljes riportokig.

A felhasználók tapasztalatai alapján elmondható, hogy ezek a rendszerek időhatékony megoldásokat kínálnak menedzsment szinten, miközben a berendezéseknek köszönhetően a munkavállaló sem zökken ki a feladataiból. Összességében megszűnik a felesleges keresgélés és várakozás a szerszámok, alkatrészek pótlására, emelett csökken vagy akár teljesen megszűnik a jogtalan felhasználás, hiszen a szerszámok és eszközök névre szólóan kerülnek kiadásra és visszavételezésre.

Az InnoFest „házivásár” során a Rollkon Kft. telephelyén, Polgárdiban a látogatók saját maguk próbálhatták ki az az egy rendszerbe integrálható automaták, kölcsönző rendszerek és páternoszterek előnyeit is. A felmerülő kérdésekre a helyszínen a HAHN+KOLB csapatának felkészült műszaki tanácsadói válaszoltak.

A három nap alatt közel 300 vendég fordult meg a kiállításon, akik betekintést nyertek a fejlesztési elvek, a felhasznált minőségi anyagok, az automaták összeszerelésének folyamatába is egy vezetett gyárlátogatás keretén belül. Ebből is látszik, hogy a szervezők igyekeztek minden aspektusát megmutatni az eszközkiadó berendezések világának.

Az automaták beszerzésének és beüzemelésének megismerésén túl a látogatók megismerhették a rendszerek feltöltéséhez szükséges munkavédelmi- és ipari beszállítókat is, valamint több olyan vállalkozással is kapcsolatba kerülhettek, akik szorosan kötődnek az eszközkiadó berendezések gyártásának folyamataihoz.

A szakmai programokat nyereményjátékok és igazán különleges események színesítették. A kábelgyártás éllovasánál, a Novomatic standjánál a kocsmasportok modernizált változataival mérhették össze ügyességüket a legbátrabbak. Élvezetes csocsó- és darts csaták alakultak ki, miközben a Milwaukee-nál kerékcsere verseny keretein belül zajlott az erőpróba; a HAHN+KOLB pedig egy teljes versenypályát épített az RC távirányítós autók szerelmeseinek, ahol egész nap körözni lehetett a legjobb időeredmény – és ezzel a nyeremény versenyautó – megszerzéséért.

Az eszközkiadó automatákkal következő lapszámunkban részletesebben is foglalkozunk és a HAHN+KOLB jóvoltából egy különleges meglepetéssel is készülünk.

Az eseményről készült videó itt található:


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában