Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A termelés visszatelepítése saját országon belülre, avagy reshoring

Az offshoring – a gyártás áthelyezése az alacsonyabb költségű országokba – elvesztette fényét. Egykor az erősebb versenypozíció kiépítésének egyik módjaként tekintettek rá, ma azonban úgy tűnik, hogy sebezhetőséget és korlátokat jelent.

Ennek eredményeképpen egyre nagyobb az érdeklődés a reshoring, azaz a termelés saját országba való visszatelepítése iránt. Míg egyes országok számára vonzó stratégiának tűnhet, ez a megoldás többletköltségekkel és kihívásokkal jár. De ha a megfelelő technológiát használják a tervezéshez és a végrehajtáshoz, lehetőséget ad a fejlődésre is. Ez a technológia nem más, mint a Visual Components szimulációs megoldás, amely központi szerepet játszik abban, hogy a gyártók sikeresen végrehajthassák a visszatelepítési folyamatot.

A reshoring-ra három különálló, de mégis összefüggő tényező motiválja a gyártókat, a költségek, az ellátási lánc korlátai, valamint a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási (ESG) aggályok.

Az alábbi cikk részletesen kifejti a reshoring iránti motivációt, a benne rejlő lehetőségeket, illetve azt is miért kell a szimulációnak a tevékenység részévé válnia.

A teljes cikket elolvashatja itt. https://kontron.hu/blog/a-termeles-visszatelepitese-sajat-orszagon-belulre-avagy-reshoring-2023-ban-okok-kihivasok-es-lehetosegek/

Tudjon meg többet a Kontron Ipari Digitalizáció honlapján!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában