Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Minden egyre könnyebbé válik – a szimplexitásnak és néhány szoftvernek köszönhetően

A trendek és a megatrendek elemzése és értékelése alapján meg tudjuk határozni, milyen témák lesznek relevánsak a jövőben a gazdaság, a politika és a mindennapok szempontjából.

A trendek és a megatrendek elemzése és értékelése alapján meg tudjuk határozni, milyen témák lesznek relevánsak a jövőben a gazdaság, a politika és a mindennapok szempontjából. Ha valaki nyomon követi, melyek az aktuálisan felkapott témák, biztosan találkozott már a «szimplexitás» kifejezéssel. A kifejezés a «szimplicitás» és a «komplexitás» összevonásából keletkezett, és első ránézésre ellentétpárt foglal magában. A kifejezés lényegében a komplex rendszerek és programok egyszerű és intuitív működtetése iránti vágyat, valamint az ehhez kapcsolódó felhasználóbarát jelleget foglalja magában. Más szóval: hiába válnak az alkalmazások egyre komplexebbé – mivel így nagyobb teljesítményt és hozzáadott értéket tudnak biztosítani -, a használatuknak továbbra is egyszerűnek kell lennie a felhasználók számára. Ez egy további, hétköznapi elképzelésen alapul: az egyszerű használat nagyobb elégedettséggel és hatékonysággal jár. A szimplexitás mára megatrenddé nőtte ki magát, és meghatározó hatással lesz a jövő alkalmazásaira.

Analóg termékek, hálózatba kapcsolt technológia, digitális megoldások

A FAULHABER hajtásrendszer-megoldásai a széles körű termékválasztéknak és az innovatív technológiának köszönhetően szintén egyre több lehetőséget tartogatnak. Ez azt jelenti például, hogy a modern automatizálási technológia területén mára a hálózatba kapcsolt megoldások számítanak korszerűnek.

A berendezésgyártóknak szembe kell nézniük azzal a kihívással, hogy a hajtásrendszereket olyan heterogén rendszerekbe kell integrálniuk, amelyekben az 50 W-os szervomotorok és a több kW teljesítményű hajtásrendszerek egyszerre vannak jelen. Ez esetben a hajtásrendszer-konfiguráció integrálására szolgáló interfész, valamint a teljesítendő követelmények az adott alkalmazáshoz igazodnak. A rendszereknek az összetettség mértékétől függetlenül egyszerűen üzembe helyezhetőnek és működtethetőnek kell lenniük.

Hogyan használhatók a hajtásrendszer-megoldások egyszerűen a szimplexitás jegyében?

A FAULHABER a heterogén rendszerek követelményeit lényegében jelentősen kibővített terméktámogatással elégíti ki. A robotika és a gépgyártás felhasználói a saját folyamataik szakértői; a hajtáskonfiguráció részletei általában nem tartoznak a szakismereteik közé. Emiatt komoly értéket képvisel a lehető egyszerűbb üzembe helyezés. Itt jön képbe az ingyenes FAULHABER Motion Manager. Ez a szoftver átfogó támogatást nyújt a felhasználóknak a FAULHABER-hajtásrendszerek üzembe helyezéséhez és konfigurálásához. A grafikus felhasználói felület egységes és intuitív eljárásokat tesz lehetővé a használt termékcsaládtól és interfésztől függetlenül.

Mindenre kiterjedő, egyszerű irányítás – Motion Manager 7

Az új Motion Manager 7 a hajtásrendszerek egyszerű üzembe helyezését és konfigurálását szolgáló, újonnan kialakított területen kívül a következőket tartalmazza: különböző eszközöket a hajtásrendszer viselkedésének irányításához és megfigyeléséhez, egy fejlesztési környezetet a szekvenciaprogramokhoz, valamint egy karbantartási területet a diagnosztikához és a firmware-frissítésekhez. Az új, vonzó interfész és funkciók jóvoltából gyerekjáték a működtetés és a konfigurálás. A grafikus felhasználói felület egységes és intuitív eljárásokat tesz lehetővé a használt termékcsaládtól és interfésztől függetlenül. Ha pedig valakinek több támogatásra van szüksége, vagy konkrét kérdései merülnek fel, távoli karbantartást is igénybe vehet. Ezenkívül adott, programozáshoz és alkalmazáshoz kapcsolódó esetekben FAULHABER MC-támogatás is rendelkezésre áll.

A Motion Manager 7 a következő vezérlőket támogatja: MC V3.0 termékcsalád

  • MC 5010/5005 S
  • MC 5004 P- MC 3603 S
  • MC 3001 B/P
  • MCS 3242/3268 BX 4
  • MCS 3274 BP4
  • és az új 22xx… BX4 IMC

Az USB-vel, CAN-nel (támogatott interfészek: HMS-IXXAT, Peak) rendelkező interfészek és az RS232 (COMx) is támogatottak.

https://www.faulhaber.com/en/motion/usability-has-a-new-name/


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában