Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Bevezetés a virtuális üzembe helyezésbe

A virtuális üzembe helyezés átalakítja a tervezési folyamatot azáltal, hogy számítógépes szimulációkat alkalmaz a gyártási rendszerek tesztelésére és optimalizálására, mielőtt azok fizikailag megépülnének.

Ez a megközelítés egyszerűsíti a beállítási folyamatot, csökkenti a költségeket, növeli a hatékonyságot, emeli a dolgozók szakértelmét, valamint fokozza a gyár teljesítményét is.

A virtuális üzembe helyezés segíti a gyártókat a projekttervben meghatározott gyári átvételi tesztelés (FAT) időpontjának betartásában, valamint biztosítja, hogy átmenjenek a FAT-on, sőt, bizonyos esetekben még a virtuális FAT-ot is lehetővé teszi. Gyakran az üzemleállítások vagy a termékbevezetések miatt bekövetkező FAT-határidő elmulasztása költséges késésekhez és kiterjedt hibákhoz vezet. Ezt a helyzetet minden projektben érdekelt fél igyekszik elkerülni, ami gyakran hosszabb munkaidőt és teljesítménybeli kompromisszumokat tesz szükségessé.

Az ilyen projektek késedelmeinek elemzése következetesen az üzembe helyezést jelöli meg fő bűnösként. A probléma az, hogy a rendszer fizikai befejezéséig a vezérlőszoftvert nem lehet tesztelni és hibakeresést végezni.

Erre a problémára a modern gyártásszimulációs eszközök adják meg a választ. Az alábbi cikk kifejti mi az a virtuális üzembe helyezés, hogyan lehet sikeresen elvégezni, és milyen előnyökkel jár. A következőkről lesz szó részletesen:

  • Szoftver és üzembe helyezés
  • A virtuális üzembe helyezés előnyei
  • A virtuális üzembe helyezés lépésről lépésre történő útmutatója
  • Esettanulmányok
  • Miért a virtuális üzembe helyezés a jövő

Tudjon meg többet a Kontron oldalán arról, mit is jelent a virtuális üzembe helyezés, és hogyan használhatja ezt a technológiát a gyártási műveletek fejlesztésére a Visual Components segítségével.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában