Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Tartós és szép fakerítés műanyagból

Némi ellentmondást fedezhetünk fel a címben, azonban a WPC kerítés-alapanyag ismeretében már nincs min csodálkozni, ugyanis a kompozit anyag a 2 fő összetevő, a fa és a műanyag előnyös tulajdonságait ötvözi.

Ha kerítés építése előtt állsz, és az ideális megoldást keresed, érdemes számba venni a hagyományos fa és fém alapanyagok mellett az újdonságnak számító korszerű WPC-t is, amely a fakerítések báját kínálja hosszú évekig minimális karbantartás mellett. A WPC fa hatású kerítés az egyik legjobb választás lehet, ha az ingatlan esztétikus, az épület stílusához, színvilágához illő és tartós körülkerítésére keresel megoldást, és örökre elfelejtheted a macerás kerítésfestést!

Kerítésre szükség van, de nem mindegy, milyet választunk!

A milyen kerítés az ideális kérdésre a válasz nem egyszerű, több szempontot is mérlegelni kell. A kerítések elsődleges funkciója a magánterület védelme, ezért olyat kell választani, amely masszív, strapabíró. Kültéri, az időjárás viszontagságainak maximálisan kitett szerkezetként ellenállónak kell lennie az UV-sugárzással, az esővel, a hóval, a faggyal, a széllel és az extrém hőmérsékletekkel szemben, ami leginkább a felületkezelések révén valósítható meg. Az esztétikus megjelenés szintén nem elhanyagolható tényező.

Egy fakerítés csak rendszeres csiszolás-festés mellett őrizheti meg eredeti szépségét és állagát, ennek hiányában hamar elöregszik, ami által nemcsak az eredeti funkcióinak nem felel meg, de lepusztultságával rontja is a környezet esztétikáját. Hasonló a helyzet a klasszikus fém kerítésanyagok esetében, bár ritkábban kell ecsetet fogni.

Időtálló fahatású WPC kerítések

Ha az újrahasznosított összetevőkből magas hőmérsékleten és nagy nyomáson préselt fa–műanyag kompozit paneleket választod, elégedetten dőlhetsz hátra a kertedet szemlélve, hiszen a kerítés a legjobb állapotban lesz, semmi teendő nincs vele. A WPC a fa szépségét kínálja, ugyanakkor jóval lassabban öregszik el, 15-20 év élettartamot garantál.

Különösen jó választás, ha a karbantartással, kerítésfestéssel sem szeretnél időt tölteni, ugyanakkor fontos számodra a kerítés látványa és állapota. Ugyanis a rendkívül ellenálló, anyagában színezett alapanyag nem fakul, korhad és vetemedik, továbbá a gombásodás és az élő kártevők sem fenyegetik, így sokáig megőrzi szépségét, jó állapotát.

Nyugodtan dőlj hátra!

A faerezetes WPC kerítés több színben kapható, így kiválaszthatod az épület, a környezet színvilágának leginkább megfelelő és Neked tetsző árnyalatot. A kerítésfestést pedig meghagyhatod a szomszédnak, Te pedig az árnyékoló alatt a kültéri nyugágyban kényelmesen elhelyezkedve élvezheted a jó időt, míg ő dolgozik.

A WPC kerítésrendszerek előnye, hogy minden elemet tartalmaznak, amire az építéshez szükség lehet, a léceket, a színben hozzáillő oszlopokat, rögzítőprofilokat és csavarokat. A WPC nagyszerű alapanyag, ha új kerítés építését vagy a meglévő felújítását tervezed, és tartós, esztétikus és igény szerint alakítható megoldást keresel.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés