Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A norelem bemutatja a lineáris görgős vezetőket

A lineáris vezetők kulcsfontosságúak a csomagoló-, élelmiszer-feldolgozó- és szállítóiparban alkalmazott zökkenőmentes, alacsony súrlódású mozgásokhoz.

Az alkatrészgyártó norelem ezért négy speciális lineáris görgős vezető termékcsaládot fejlesztett ki, hogy különféle iparági igényeknek legyen képes megfelelni, egyidőben biztosítva a megbízhatóságot, az alacsony karbantartási igényt és az alkalmazkodó funkcionalitást.

Az innováció iránti elkötelezettségnek megfelelően a norelem lineáris vezetősínjeit úgy tervezték meg, hogy különféle összeszerelési és alkalmazási igényeknek feleljenek meg. Ezeket a síneket a norelem görgővezetéses kocsik egészítik ki, tovább erősítve azok minőségét és alkalmazkodóképességét. Az elérhető modellek széles választékával a norelem garantálja, hogy minden görgővezetéses kocsi személyre szabható az optimális pontosság és hatékonyság érdekében.

A termékcsalád egyenes vonalú vezetősíneket (21355) is tartalmaz, amiket egyszerűség és megbízhatóság jellemez a lineáris mozgás során. Szabványos 500, 1 000 és 2 000 mm-es hosszban érhetők el, de kérésre akár 4 000 mm-ig is meghosszabbíthatók. Felülről többféleképpen felszerelhetők, ezenkívül a sima mozgás és a nagy teherbírás érdekében a görgővezetéses kocsikkal is kompatibilisek. Ideális szállítóeszközökhöz, például hajók és vonatok belső ajtóihoz, mivel csendes és megbízható működést biztosítanak, miközben a hatékonyságot és a komfortérzetet is növelik.

Az ívelt lineáris sínvezetőket (21356) ellenben olyan alkalmazásokra tervezték, ahol az egyenes vonalú mozgás nem valósítható meg. Kellően rugalmasak az előre meghatározott íveken történő navigáláshoz és a korlátozott beépítési lehetőségekkel rendelkező alkalmazásokban a helyoptimalizáláshoz. Az alkatrészek precíziós alkalmazásokhoz, például a CNC-megmunkáláshoz és a 3D nyomtatáshoz nélkülözhetetlen összetett mozgásprofilokat is támogatják, pontosságot és megismételhetőséget biztosítva az ívelt pályákon.

A lineáris vezetősíneket a norelem görgővezetéses kocsik egészítik ki. Az egyenes vonalú vezetősínekhez való görgővezetéses kocsi (21350) kiegyenlíti a körülbelül 0,05 mm-es eltéréseket, ami ideális a higiéniai és biztonsági előírások betartásához. A lineáris vezetősínekhez való görgővezetéses kocsik (21351) körülbelül 0,5 mm-es tűréshatárral a sokoldalúságot, így tökéletes választásnak bizonyulnak a csomagolóipar számára, mivel egyenes és íves sínekre egyaránt alkalmasak, a termék hatékony és pontos szállítását lehetővé téve.

Az 50 m/s²-es maximális gyorsulással és akár 5 m/s mozgási sebességgel rendelkező szánok kiváló teljesítményt nyújtanak. Az egyoldalas előfeszítő mechanizmus révén az alkatrészek alkalmazkodnak a sínek körvonalaihoz, egyenletes csúszási ellenállást biztosítva és az idő múlásával csökkentve a kopást, valamint leegyszerűsítve a telepítést. Az alkatrészek révén az is kiküszöbölhető, hogy a görgőket egy excenteres csap segítségével a sínszélességhez kelljen igazítani, ami sima, csúszásmentes mozgást eredményez, miközben a folyamatot is leegyszerűsíti.

„A lineáris görgő vezetők kibővített kínálatát úgy alakítottuk ki, hogy a modern ipari alkalmazások szigorú követelményeinek is megfeleljenek – jelentette ki Marcus Schneck, a norelem vezérigazgatója. – Legyen szó csomagolástechnikáról, élelmiszer-feldolgozásról vagy szállításról, ezek a vezetők páratlan pontosak, megbízhatók, ezenkívül könnyen használhatók. Jól demonstrálják a hatékony és a hosszú élettartamú megoldások iránti elkötelezettségünket.”

A norelem lineáris görgős vezetőinek legfontosabb tulajdonságai a zökkenőmentes mozgás és az optimalizált teljesítmény, amivel különféle iparágakat szolgálnak ki, és biztosítják, hogy az iparcégek lineáris rendszerei következetes kiválóságára épüljenek.

Ha szeretné megismerni a norelem lineáris görgős vezetők új kínálatát, és megtalálni a tökéletes megoldást az Ön alkalmazásához, kérjük, látogasson el a norelem weboldalára.

 


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában