Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Aktualitások a Siemens-világból

Így váltott virtuális PLC-re az AUDI | Raktárfejlesztés: REGIO JÁTÉK | Következő képzéseink | Dunától a Nílusig: vízkezelés világszinten | Ezek a legmenőbb állások a hazai STEM-hallgatók szerint | Mikrogrid: saját energiamenedzsment hazai üzemek számára.

 

Így váltott virtuális PLC-re az AUDI

Közel egy évvel a virtuális PLC bemutatása után már használják e technológiát az AUDI e-tron GT előállítása során Neckarsulmban. Ám nem volt egyszerű az ide vezető út. Összegzés az eddigi eredményekről.

Így váltott virtuális PLC-re az AUDI – Siemens Hungary

 

Raktárfejlesztés: REGIO JÁTÉK

Hazánk legnagyobb játékbolthálózatával rendelkezik a REGIO JÁTÉK. A vállalat Törökbálinton megvalósított rendszerével a raktáron belüli anyagmozgatást kívánta automatizálni. Az új intralogisztikai megoldást kb. 800 méter szállítópálya segíti, a szortírozó rendszeren pedig csúcsidőszakban akár 900 láda is áthaladhat óránként. A teljes mozgásvezérlést, illetve a profinetes kommunikációt Siemens termékek végzik.

Hatalmas automatizált játékraktár – Siemens Hungary

 

Következő képzéseink – klimatizált tanterem, legújabb oktatási metodika!

Ipari műszerezés, SIMATIC S7-300, SIMATIC S7-400, OPC UA kommunikáció, TIA Portal? Ha tudod, mit jelentenek ezek a fogalmak, de szakértőjévé is szeretnél válni ezen megoldásoknak a munkahelyeden, valamint a tudást igazoló oklevélre egyaránt szükséged van, itt az idő, hogy beiratkozz következő tantermes képzéseink egyikére! A gyors tanulásról a szorgalmad és a hatékony oktatási metodika gondoskodik.

SITRAIN – Siemens Hungary

 

Dunától a Nílusig: vízkezelés világszinten

Egy nagykanizsai garázscégből indult magyar vállalat a vízkezelés nemzetközi szakértője. A Peruban, a Fülöp-szigeteken és Miskolcon egyaránt referenciával rendelkező Hidrofilt Kft. szakértője, dr. Lakner Gábor a podcast-sorozatunk legújabb vendége, akitől megtudhatjuk, mit jelent az, hogy a Níluson nulla folyadékkibocsátású technológiát használnak, vagy mitől épül „hitelvízre” a hazai vízgazdálkodás, miért fontos az irányítástechnika, de azt is, hogy mekkora energiaveszteséget okoznak Magyarországon a kemény vizek.

Podcast – Siemens Hungary

 

Ezek a legmenőbb állások a STEM-hallgatók szerint

Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a STEM, azaz a tudományos-technológiai képzések hallgatói – derül ki a friss, magyarországi kutatásunkból. Az egyetemisták a fentiek mellett „menőnek” tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz vagy mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat és az egészségügyi életpályát egyaránt.

A mérnöki, programozói és orvosi pályát tartják legvonzóbbnak az egyetemisták – Siemens Hungary

 

Mikrogrid: saját energiamenedzsment hazai üzemek számára

A mikrogrid alkalmazásával a hazai gyáregységek a növekvő hatékonyság és ellátásbiztonság mellett csökkenthetik energiaszámlájukat, a közcélú hálózattól való függőségüket és szén-dioxid-kibocsátásukat, miközben egy új bevételi forrás alapjait is lerakhatják. A Siemens több telephelyén, köztük a bécsi irodában is használja e technológiát. Ismerd meg a jövő energiaellátásának alapegységét!

Mikrogrid – Siemens Hungary

 


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában