Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

E-Learning a középfokú oktatásban

Az online e-learning egyre népszerűbbé válik, és ez nem véletlen. Számos előnnyel jár a hagyományos tantermi oktatáshoz képest.

Az online e-learning egyre népszerűbbé válik, és ez nem véletlen. Számos előnnyel jár a hagyományos tantermi oktatáshoz képest, többek között:

  • Rugalmasság: Az e-learning kurzusok bármikor, bárhonnan elérhetők, így saját ütemében haladhat. Nem kell magántanárral egyeztetni, akár éjjel is lehet tanulni velük.
  • Költséghatékonyság: Az e-learning kurzusok általában olcsóbbak, mint a hagyományos tantermi kurzusok. Ez azért van, mert az oktatási intézményeknek nem kell fizetniük a fizikai infrastruktúráért és a tanárok béréért.
  • Kényelem: Az e-learning kurzusokat otthonról, a kényelemből végezheti. Ez ideális azok számára, akik nem szeretnek utazni, vagy akiknek nehézségeik vannak a bejárással.
  • Saját tempójú tanulás: Az e-learning kurzusok lehetővé teszik, hogy saját ütemében haladjanak. Ez ideális azok számára, akiknek több időre van szükségük az anyag elsajátításához, vagy aki gyorsabban haladna a többieknél.

Az iskolai középfokú oktatás kiegészítésére is vannak lehetőségek, amik az otthoni felkészülésben adnak nagy segítséget.

Informatika ágazati alapvizsga:

Az informatika ágazati alapvizsga egy kötelező vizsga az informatikai ágazatban 10. évfolyamon tanuló diákok számára. A vizsga sikeres teljesítésének feltétele a 11. évfolyamba történő belépésnek, ahol a diákok megkezdhetik a szakmai képzést.

A vizsára való felkélszülésben informatika ágazati alapvizsga felkészítő E-learning tananyag van a diákok segítségére, ahol elsajátíthatják a Python programozás, weboldalak kódolása és hálózat kialakításhoz szükséges gyakorlati ismereteket. A felkészítőt használóknak lehetőségülk van próba alapvizsgát is letenniük, amellyel a rendes vizsgájuk előtt valós képet kapnak a felkészültségükről.

Digitális kultúra:

A digitális kultúra érettségi egy nem kötelező érettségi vizsga, amely a korábbi informatika érettségi utóda. A vizsga célja, hogy felmérje a diákok digitális kompetenciáit az alábbi témakörökben: szövegszerkesztés, táblázatkezelés, képszerkesztés és programozás.

Az érettségire való felkészülésben ha nem szeretne magántanárt fogadni valaki, nagy segítségére van a digitális kultúra érettségi felkészítő ahol nemcsak videókon nézheti meg az alapoktól a tananyagot, hanem online automatikusan kiértékelős feladatokkal gyakorolhatja be az érettségi letételéhez szükséges ismereteket.

Az E-learning viszont nagyobb odafigyelést igényel a diákok részéről, hiszen míg egy magántanárral mindenképpen előveszi az anyagot és foglalkoznak a gyakorlással, addig az online tananyagnál az embernek saját magának kell beosztani az idejét. A motivációs faktor ugyanúgy megvan ennél is, hiszen az interaktív feladatoknak köszönhetően követni lehet a fejlődést.

Vannak, akiknek jobban megfelel a hagyományos tantermi oktatás, mert ott strukturáltabb környezetben tanulhatnak, és személyes interakcióba léphetnek a tanárokkal és más diákokkal. Azonban azok számára, akik rugalmas, kényelmes és költséghatékony tanulási lehetőséget keresnek, az online tanulás kiváló választás lehet.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés