Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Oktatás

Audi Hungaria: 100 végzett tanuló a vállalat duális szakképzésében

Az Audi Hungaria idén is kitüntette a duális szakképzésében végzett legjobb tanulóit, akiknek Szigeti Éva, az Audi Akademie Hungaria vezetője és Benke Csaba, az elektromos járműhajtások termékszegmens vezetője adta át az elismerő okleveleket.

A rendezvényen köszöntötték a duális képzésben idén végzett 100 fiatalt, akik közül elismerésben részesültek a 12 oktatott szakma legjobbjai, valamint az országos Szakma Sztár Fesztivál verseny dobogósai is. Idén két új kategóriában is adtak át díjakat: Legjobb oktató és Példaértékű gyakorlati hely.

„Vállalatunk HR stratégiájának egyik alappilére a szakképzett munkaerőutánpótlás biztosítása. A járműiparban zajló transzformáció kulcsa munkatársaink és tanulóink kompetenciáinak folyamatos fejlesztése. Fiataljainkat a gyártási folyamatokba is bevonjuk, így a termelés és a képzés közötti szoros együttműködés tovább növeli a szakképzésünk hatékonyságát. 2001 óta németországi minta szerint működő, Magyarországon egyedülálló duális szakképzésünkben eddig több mint 2.500 tanuló végzett. Közülük közel 1.000 jelenleg az Audi Hungaria munkatársa. Köszönöm a duális képzésben dolgozó valamennyi szakoktatónk és partnerintézményeink oktatóinak céltudatos, professzionális és eredményorientált munkáját. Szívből gratulálok végzős tanulóinknak, és további sok sikert kívánok nekik szakmai pályafutásukhoz”

– mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A vállalat partnerintézményeivel közösen jelenleg 12 járműipari, elektronikai, fémipari és gazdasági szakmában képezi a fiatalokat, akik széleskörű elméleti és gyakorlati tudással gazdagodnak a duális képzési formának köszönhetően. Az idén végzett 100 tanuló közül a többségük az Audi Hungariánál szeretné megkezdeni szakmai karrierjét.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. Magyarországon az országban elsőként, immár több mint 23 éve indította el a duális szakképzési modellt, melyet jelenleg a Győri Szakképzési Centrummal, valamint az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrrel együtt működtet.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel 1,7 millió erőforrás, köztük elektromos motorok is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. A vállalat széleskörű szolgálatásokat nyújt a teljes Volkswagen Konszern számára, első sorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT és a beszerzés területén. Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 óta CO2-semlegesen végzi tevékenységét és mintegy 12 000 munkatársával a régió legnagyobb munkáltatója.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában