Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Elő tud állítani az MI önállóan egy terméket?

A mesterséges intelligenciát használják már a gyártási folyamatok során, de vajon képes-e önállóan kitalálni, megtervezni és előállítani egy terméket. A kérdésre határozottan igen a válasz, azonban még nem nagyon láthattunk erre példát a piacon.

Az MI egyre kreatívabb, vizuális tartalmak generálására egyre gyakrabban használják. Az ötletes megoldásainak köszönhetően felmerülhet annak a gondolata, hogy esetleg egy teljes termék megvalósítása során is alkalmazható-e.

A közeljövőben biztosan egyesíteni fogják az AI kreativitását a gyártási folyamatok automatizálása közben használt erejével. Ezáltal komplett, kész termékek szállhatnak versenybe a vásárlók kegyeiért, melyeket teljes egészében az MI valósított meg, az ötlettől a gyártásig. A címkenyomtatás során persze fel kell majd tüntessék a vállalkozások, hogy mesterséges intelligencia által megálmodott és készült termékről van szó.

Miért lesz ez lehetséges?

Az MI rengeteg területen bizonyított már. A generatív AI segítségével olyan vizuális tartalmak is készülnek, amiket az emberi agy elképzelni és felfogni is nehezen tud. Ma már teljes mértékben lehetséges az is, hogy a mesterséges intelligencia egy problémára megoldást szolgáltat. A termékek esetében sincs ez másképp, hiszen a vállalkozók célja, hogy az ember valamilyen gondjára megoldást nyújtson. Az MI segíthet az ötletelés fázisának felgyorsításában, vagy akár teljesen egyedül is képes lehet innovációval előrukkolni.

A gyártási folyamatoknál egyre gyakrabban használnak mesterséges intelligencián alapuló szoftvereket. Ezeket persze időnként ellenőrizni kell, de általánosságban véve elmondható, hogy megbízhatóan látják el feladataikat, minimális hibaszázalékkal. A tévedés emberi dolog, tartja a mondás, ezért az MI terhelhetősége és pontossága miatt nem kell félni a tévedés lehetőségétől. Természetesen az AI jelenlegi fejlettségi szintjén még van mit csiszolni, ezért szükséges a közbenjárás az emberek részéről, akik megalkották.

Egy teljes AI vállalkozás sem lehetetlen

A mesterséges intelligencia szárnyal. Az egyértelműen látszik, hogy az ötletet megvalósíthatja és a gyártási folyamatokat is véghez tudja vinni. Felmerül azonban ennek tudatában egy kérdés: képes lenne egy vállalkozást elindítani és üzemeltetni?

A válasz határozottan igen. A marketing folyamatok során használt MI alapú automatizációs szoftverek elképesztő növekedést és leadgenerálást képesek elérni. A generatív AI-ra pedig nem csak a monoton, kreativitást nem igénylő feladatokat lehetne a vállalkozás menedzselése során bízni.

A jövő kiszámíthatatlan

Legyen szó marketingről, ötletelésről vagy a gyártási folyamatról, az AI-ra mindenben lehet majd számítani. Ha sikerül így a teljes vállalkozást automatizálni, akkor a terméken már csak fel kell tüntetni az erre utaló jelzést. A Címke gyártó oldala ebben biztosan a segítségünkre lesz.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés