Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Egy szakemberrel online is felkészülhetünk az álláskeresésre

A technológia fejlődésének hála ma már ki sem kell mozdulnunk otthonról ahhoz, hogy hatékonyan felkészüljünk az álláskeresés folyamatára. Ez egy igazán stresszes időszak mindenki számára, de egy megfelelő stratégia segítségével könnyedén vehetjük az akadályokat, kihívásokat.

Egy tréning mind felett

A CV Shark szolgáltatásai között található az álláspályázat tréning, aminek segítségével egy hatalmas tudásanyaghoz férhetünk hozzá online. A saját tempónkban tudjuk feldolgozni azt, az egyik legfontosabb eszköz, az önéletrajz megírását pedig szakemberre is bízhatjuk. A kísérőlevélről gyakran elfeledkeznek az emberek, pedig egy tökéletes “fegyver” ahhoz, hogy megkülönböztessük magunkat a többi jelentkezőtől. Érdemes akkor is elküldeni, ha amúgy azt alapból nem várják el.

Aki egy ilyen tréning segítségével vág neki az álláskeresésnek, gyakran tapasztalhatja azt, hogy 10 jelentkezésből 9 esetben kap visszahívást. A CV hatékonysága ezért is fontos, mert nagyrészt ez fog dönteni arról, hogy egy állásinterjúra behívnak-e minket vagy sem. A legtöbb visszajelzés azt mutatja, ha szakszerűen készül el az önéletrajz, például a tréning keretein belül, akkor nagymértékben megnövekszik a megkeresések, visszahívások és időpontok aránya.

A megfelelő felkészülés azért is fontos, mert ha jól teljesítünk az interjún, akkor még a megpályázott állás helyett egy sokkal magasabb pozíciót is felajánlhatnak, ami alapból meg sincs hirdetve.

Az álláskeresés egy megterhelő időszak, így szükség van minden motivációra, erőre és kedvre, ami tovább lendít minket. Egy tréning segít a sok “nem” leküzdésében, vagy a visszajelzések hiányának a kezelésében.

Az álommeló nem álom többé

Mindenkinek megvan álmai pozíciója és fizetése. Ezért azonban tenni kell és tudatosan kell felépíteni az egész álláskeresési stratégiát. Nem lehet a véletlenre vagy a szerencsére bízni a karrierünk jövőjét, tudatos hozzáállásra van szükség. Az online anyagok ebben is támogatást adnak, megnézhetjük a korábbi eseteket, az önéletrajzok felépítését, valamint azok elkészítésének folyamatát is.

A váltáshoz vezető döntést is könnyebben hozhatjuk meg így, ha a megfelelő eszköztárral rendelkezünk és tudjuk, mi szükséges ahhoz, hogy jobb pozícióba kerüljünk, nagyobb fizetést kapjunk.

Ki sem kell lépni a szobából

A tréning során minden tudásanyagot megkapunk a dokumentumok, videós oktatóanyagok formájában. A folyamat során lehetőség van arra is, hogy online formában egyeztessünk a szakemberrel, tanácsot kérjünk és közösen elkészítsük az önéletrajzunkat.

A technológia fejlődésének hála már nem szükséges a személyes találkozó, az otthon kényelméből alapozhatjuk meg karrierünk jövőjét és érhetjük el a következő munkahelyünket. Ne feledjük, a megfelelő stratégia elengedhetetlen ahhoz, hogy az álláskeresés zökkenőmentes legyen.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés