Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

A magyaros ételek is készülhetnek kíméletes módon

Amikor a magyar konyhára gondolunk, vélhetően elsők között jut eszünkbe az ikonikus gulyásleves, a lángos vagy a csirkepaprikás nokedlivel. Egyik fogás hallatán sem a diétára asszociálunk, azonban ezeket is elkészíthetjük egészségesebb verzióban.

Ha gondot okoz a kivitelezés

Valószínűleg egyikünk sem mond nemet egy kiadós magyaros ételkülönlegességre, és nehéz visszafogni magunkat az illatokat érezvén, mikor elsétálunk egy hangulatos kifőzde mellett. A hétköznapokban nem mindig nyílik alkalmunk arra, hogy saját kezűleg készítsük el ezeket a finomságokat, és olykor a munkahelyről sem tudunk kiszaladni ebédidőben, ha felgyülemlettek a teendők.

Az ilyen esetekben kiváló megoldást nyújt az Egészségpajzs magyaros kínálata, mely mindenki szívét elrabolhatja főleg azért, mert az egészségünket támogatva készülnek el az ételek.

Nagyszüleinktől hallhattuk, hogy a sertészsírnak köszönhetően nyerik el a fogások a zamatos ízüket, a mai viszonylatban azonban tartózkodunk, amikor a zsír- és olaj felhasználásról esik szó. A zsírban oldódó vitaminok beépüléséhez és hasznosulásához elengedhetetlen, hogy jó minőségű, a szervezetünk számára optimális zsiradékokat fogyasszunk. Ebben az esetben is a mértékletességen van a hangsúly.

Az ételszállítással foglalkozó cégek is felismerték, hogy továbbra is hatalmas az igény a magyaros ételek iránt, mindazonáltal egyre több embert foglalkoztat az egészségmegőrzés, és az alternatív megoldások keresése. Ebből adódóan az ételek előállítása során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy kizárólag prémiumkategóriás, megbízható összetevők kerüljenek terítékre.

A fűszerek jótékony hatásai

A magyar konyha alapvető fűszerei tulajdonképpen gyógynövényeknek is tekinthetők, ugyanakkor nem a terápiás hatások kifejtése, sokkal inkább a megfelelő ízélmény elérése a cél.

A fűszerpaprika hozzájárul az emésztési funkciók optimalizálásához, valamint bővelkedik C- és P-vitaminban, amelyek az érrendszer egészségéért felelnek. A bors javíthatja az étvágyat és az ízlelést, a peperinként ismert hatóanyaga pedig hozzájárul a vitaminok és ásványi anyagok felszívódásához. Továbbá az olyan felső légúti tünetek, mint az orrdugulás kezelésében is segítségünkre lehet.

A petrezselyem immunerősítő tulajdonságairól híres, míg a kakukkfű antibakteriális és gyulladáscsökkentő képességeit mutathatja meg. A rozmaring stimulálja a vérkeringést, illetve az illóolaja javíthatja a koncentrációs képességeket.

Konyhai eszközök a megvalósításhoz

Amennyiben főzésre adjuk a fejünket, érdemes néhány konyhai eszközt beszerezni a könnyebb kivitelezés érdekében. Egy digitális mérleg, botmixer, turmixgép és különféle hőálló edények jó szolgálatot tesznek a főzés során.

Célszerű kisebb dobozokra is szert tenni, hogy adagolva tárolhassuk a fogásokat. Azonban ha Ön is a kényelmes megoldásokra szavaz, mindenképp javasolt az ételszállítás lehetőségét is megfontolni, hogy könnyíthessen a mindennapok étkezésein.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés