Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Gasztroélmény szállodában kicsiknek és nagyoknak

Amikor a megérdemelt kikapcsolódásunk helyszínét keressük, akkor a kényelmes szobák és a megfelelő welnness-szolgáltatások mellett a széles körű gasztroélmények is komoly hangsúlyt kapnak.

Egy igazi gyerekbarát szállás – mint a Hotel Karos Spa Zalakaros – arra is odafigyel, hogy a felnőttek mellett a család legkisebb tagjainak is élmény legyen minden étkezés, hiszen nem csak a szükséges tápanyagbevitel számít pihenés közben, hanem hogy gasztronómiai kalanddá válhasson minden étkezés.

Evés, ami élmény

Egy minőségi gasztrokalandhoz számos tényező kell, hogy a helyén legyen, úgy mint a minőségi alapanyagok, az odafigyelés és a kreativitás, hiszen ezek együttes hatásaként jöhetnek létre olyan ételek, amelyek valódi élménnyé varázsolják az étkezést kicsiknek és nagyoknak. De természetesen a csúcstechnológiás konyhai gépekre is épp úgy szükség van ahhoz, hogy valóban teljes legyen a gasztronómiai élmény.

Ahhoz, hogy az egész család fogára való ételt találjon magának, jól szerkesztett, széles választékra van szükség, színes palettát kell összeállítani. Csak így lehetséges, hogy minden vendég megtalálhassa az ízlésének, aktuális hangulatának megfelelő fogást.

Arra is oda kell figyelni, hogy a helyi különlegességek és a nemzetközi fogások megfelelő arányban szerepeljenek az étlapon, hiszen mindenképpen meg kell mutatni a helyi gasztrokultúra legszebb arcát (ami Zalában például a dödölle vagy a prósza), de azt is el kell fogadni, ha a vendég valami megszokottra vágyik egyedi kivitelben, hiszen a legismertebb ételeket is el lehet úgy készíteni, hogy egyszerre nyújtsák a megszokás biztonságát és az újszerűség bizsergető érzését.

A szálloda étterme

A szállodákban hagyományosan a reggelik és a vacsorák a leghangsúlyosabb étkezések, és ezeket a személyzetnek képesnek kell lennie elkészíteni fennakadás nélkül a maximális kihasználtság esetén is – természetesen udvarias kiszolgálás mellett.

Fontos az étterem atmoszférája, hogy a vendégek a napszaknak megfelelő étkezést a megfelelő hangulatban fogyaszthassák el.

Lényeges továbbá az egyes étkezések időpontjának pontos meghatározása is, a reggeli klasszikus időintervalluma a 7 és 10 óra közötti időszak, hiszen így a koránkelők és az éjszakai baglyok vagy a csak simán hosszan alvók is kényelmesen juthatnak megfelelő napindító fogásokhoz.

A vacsora ideje jellemzően 18 és 21 óra között van, melyhez hideg és meleg ételekről egyaránt gondoskodni kell, hogy mindenki kedve és szokásai szerint választhasson fogást magának.

A különleges étkezési igényekre is gondolni kell, úgy mint az ételallergiákra, illetve speciális diétákra, valamint a gyerekek kedvencei sem hiányozhatnak az étlapról, illetve a babaétel melegítését is biztosítani kell.

Gasztronómia és wellness

Fontos, hogy a wellnessrészleg élvezete közben se maradjanak a vendégek étel és ital nélkül. Erre a célra a könnyű saláták, gyomorkímélő menük és a desszertkülönlegességek a legalkalmasabbak. A szomj oltására pedig – a sok víz mellett – szükség van italokra, frissítőkre és természetesen kávékülönlegességekre is.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés