Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Alkalomhoz a teríték – mesterkurzus kezdőknek

Az okos technológia lassan az étkezőasztalunkra is beköltözik. A terítékek és a konyhai eszközök túl vannak már néhány forradalmi változáson. Ma már furcsálljuk, ha kezünkbe kerül egy tányér vagy pohár, ami nem bírja a mosogatógépet vagy a mikrohullámú sütőt.

A teríték kiválasztása az étkezési élmény alapja, mégis hajlamosak vagyunk elnagyolni. Pedig az asztal valóságos műalkotássá válik, ha alkalomhoz illő, emellett személyiségünket és ízlésünket is tükrözi. A MÖBELIX teríték kínálata lehet a kulcs ahhoz, hogy lenyűgözzük a vendégeinket.

Kávé és tea, a mindennapok elixírjei

Kezdjük az alapokkal – a csészékkel és bögrékkel, amelyek sokkal többet adhatnak, mint elsőre gondolnánk. Egy természetes árnyalatú kerámia bögre például meghittebbé teszi a reggeli kávézás rituáléját.

Egy különleges délutánon rézvörös nemesacél csésze egy chai lattéhoz vagy keleties stílusú üvegpohár a török almateához nemcsak szép, de az ízélményt is fokozza. A csészék, bögrék esetében nagy a szerepe az anyagnak és a stílusnak. A kerámia például melegen tart, míg a nemesacél tartósságával és eleganciájával hódít.

Ügyeljünk arra, hogy a csésze mérete és formája megfeleljen az italhoz, amit felszolgálunk benne. Egy nagyobb bögre a tejeskávéhoz illik, míg egy kisebb, vastagfalú csészébe az ébresztő eszpresszó kívánkozik.

A kancsók a tálalás mesterei

A kancsók és teáskannák nem csupán praktikusak, de az italok ízét is befolyásolják. Egy üveg teáskannában készült tea például varázslatosabb, ha a szűrőbe kanalazott szárított leveleken keresztül csorog át a forró víz. Ezek az apró részletek teszik igazán emlékezetessé a meghitt pillanatokat.

Az étkészlet az elegancia és a funkció harmóniája

Ha az étkészlet harmonizál az asztal többi részével, a fogások sokkal jobban érvényesülnek. Egy klasszikus porcelánkészlet nyerő választás minden alkalomra, de előfordulhat, hogy inkább modern, minimalista stílust szeretnénk az asztalon látni. Valljuk be őszintén, egy skandináv berendezésű konyhába nem is illik más.

Az étkészlet anyaga és díszítése mellett a mérete és a darabszáma is fontos. Egy négy- vagy hatfős készlet ideális választás lehet kisebb családi vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez.

Tálakon a legkiválóbb falatok

Egy elegáns gyümölcsöstál vagy letisztult kerámia müzlistálka a hétfői napkeltét is megédesíti. A leveseket és a desszerteket ínycsiklandozóbbá teszi, ha úgy kínáljuk, hogy bárki repetázhasson belőlük. Az üvegtálban különösen jól mutat a karácsonyi vacsora, de választhatunk dekoratívabb darabokat is.

A praktikusság szolgálatában

Az egyszer használatos terítékek sem maradhatnak ki a sorból. A kerti parti, családi kirándulás vagy gyerekzsúr elképzelhetetlen törékeny tányérokkal és poharakkal. Ha már megkímélnek a mosogatástól és biztonságosak is, ne a természetben dobjuk el, hanem vigyük haza és gyűjtsük szelektíven.

A teríték kiválasztása művészet, de egyáltalán nem baj, ha nem találjuk el elsőre az igazit. Végül is az a fő, hogy mi kerül bele.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés