Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

Olasz Öntészeti Üzleti Fórum – beszámoló

Meggyőző sikerrel tartotta meg Öntödei Fórumát az ITA (Italian Trade Agency) az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciója, a HEPA (Magyar Exportfejlesztési Ügynökség), az Amafond Egyesület és a Magyar Öntészeti Szövetség május 15-én Budapesten.

A több, mint száz fő részvételével lezajlott szakmai rendezvény elsődleges célja a kapcsolat létrehozása volt a hazai öntödei cégek, valamint az olasz gyártók között. Ennek része volt annak a tizenöt olasz cégnek a bemutatkozása is, akik konkrét technológiai fejlesztéseket hoztak el a hazai érdeklődők számára, valamint a network vacsora, amely Budapest egyik legimpozánsabb helyszínén, a Lánchíd közelében lévő Spoon étteremhajón zárta az egész napos szakmai fórumot.

olasz öntészeti fórum 2024

A délelőtti előadásokon elhangzott, hogy az öntödei szektor a magyar feldolgozóipar egyik alappillére, és különösen az autó – energia és elektronikai ipar számára szükséges alkatrészek gyártásával jelentősen hozzájárul a nemzetgazdasághoz. A közös esemény ötlete azért született, hogy elősegítsék az együttműködést az olasz öntödei gépgyártók és a helyi öntödék közt. Az országban zajló fejlődést technológiai, innovációs és környezeti tényezők együttes hatása vezérli. Az autóipari jelentős beruházások, amelyek közül kiemelkedik a német BMW, az Audi, a Mercedes, a japán Suzuki, a kínai BYD, fejlett technológiákat igényelnek a termelés hatékonyságának, a költségcsökkentésnek és a termék javításának érdekében.

Öntödei gépeket és termékeket gyártó olasz cégek, akik bemutatkoztak a rendezvényen:

MEC-IND SRL

Tapasztalat és innováció, egy stratégiai összefonódás versenyképes és tartós termékek megvalósításához. A Mec-Ind 1957-ben alakult meg, kezdetben gépészeti szerkezetek gyártásával foglalkozott, majd később specializálódott a héjöntéshez gyártott öntödei mag és héjformák gépeire. A Mec-Ind márkát időtlen és töretlen minőség, rugalmasság és elkötelezettség jellemzi.

CIME CRESCENZI INDUCTION MELTING SRL

A cég indukciós kemencéi világszerte ismertek. A gépek, melyek kapacitása 200 kg-tól 60 tonnáig, teljesítményük 200-tól 10 000 kW-ig terjed, vas, acél, réz, bronz, sárgaréz, alumínium és szuperötvözetek olvasztásához, vagy öntéséhez használhatók.

EUROMAC

Az EUROMAC 60 éve jelen van az öntödei szektorban. Gyártóberendezések és egyéb eszközök, öntödei magok előállításához (Shell, Croning, Cold és Hot box; további Inorganikus folyamatokhoz) állít elő formázóberendezéseket, valamint fém megmunkálásra és szállításra szolgáló eszközöket.

INSERTEC ITALIA SRL

Tűzálló anyagok gyártása és kivitelezése vas – és színesfémöntödék számára.

BOTTA FORNI INDUSTRIALI SRL

Alumínium olvasztókemencék és felszerelések gyártása, karbantartása és szállítása, szervizelése és egyéb támogatási szolgáltatások.

ITALPRESSEGAUSS SPA

Az ItalPresseGauss már több mint ötven éve kínál gépeket és cellákat könnyűötvözetek olvasztáshoz. Présöntő, gravitációs és kisnyomású öntőgépek széles választékával, valamint automatizált celláikkal világszerte jelen vannak. A cég több, mint egy beszállító, kihasználva a Norican csoport szinergiáit, amelynek az ItalPresseGauss is része.

MECCANICA PIERRE SRL

A Meccanica Pi.Erre már 40 éve kínál kiváló minőségű megoldásokat nagynyomású, kisnyomású, gravitációs alumínium- és magnéziumöntvények és alkatrészek sorjázására és azok mechanikai feldolgozására, High Pressure, Low Pressure és Gravity öntéshez.

MAICOPRESSE SPA

A Maicopresse 280 tonnától egészen 6500 tonnáig terjedő könnyű ötvözetek présöntésére szolgáló gépek, valamint teljesen automatizált munkaszigetek gyártására specializálódott. A gyártott modellek széles választéka lehetővé teszi az összes ügyfél termelési igényeinek kielégítését: GK sorozatú gépek (280 – 6500 tonna), GKL sorozatú gépek (350 – 2300 tonna), HIBRID technológiájú gépek.

TECNOPRES

A Chieri-i (Torinó) székhelyű cég több mint 65 éve (1955 óta) van jelen a piacon, hidraulikus rendszereket tervez, épít és forgalmaz. A Tecnopres a következő területeken van jelen: 4 oszlopos prések tervezése és kivitelezése rugózatlan, öntött alumínium, és könnyűfém ötvözetekből, hattyúnyak és speciális prések tervezése és kivitelezése, saját gyártású présgépekhez alkalmazható berendezések tervezése és kivitelezése.

IECI SRL

IECI 1972 óta van jelen Olaszországban az öntőformák hőszabályozásának területén. A termelés ma a nagyon magas teljesítményű hőszabályozó központok gyártására összpontosul, különösen az öntött alumínium alkatrészek esetében. Számos nemzetközi szabadalom fűződik a nevéhez. Az öntőformák hőszabályozójának választékát moduláris rendszerek tervezése és gyártása egészíti ki, amelyek csatlakoznak a nyomással állított olajhoz vagy vízhez a présöntvény géphez.

IDRA SRL

Az Idra Srl a hidegkamrás nagynyomású öntőgépek és automatizálási megoldások vezető gyártója. Az Idra 5S befecskendezési rendszerének kifinomult tervezésének köszönhetően az cég ma a világ vezető nagyméretű présgyártója, és az első cég, amely 9.000 tonnás gépet kínál az autóipari alkatrészek gyártásához.

DIESSE PRESSE SRL

Függőleges 4 oszlopos és hattyúnyak prések gyártó vállalat, 10-től egészen 105 tonnás kapacitású gépekkel. Présgépeik a megrendelők igényei szerint változtathatóak. A gyár több mint 25 éve működik az öntödei gépek és berendezések területén. 1996 januárja óta minden termékük megfelel a CE jelöléssel ellátott gépi irányelvnek.

ADVANCED ROBOTICS SRL

Az ipari robotika terén szerzett több mint harminc éves tapasztalatával az Advanced Robotics kiemelkedik a műszaki megoldások innovációjában, alkalmazkodva a különböző ipari ágazatokban dolgozó ügyfelek egyedi igényeihez. Az Advanced Robotics fejlett rendszerű gyártási folyamattal, öntöttvas, acél, alumínium sorjázó cellákkal büszkélkedhet. Az európai piacon kitűnik a cég alumínium raklapozórendszere, a karbantartási folyamatai, az öntödei magok kezelése, illetve az AL- rendszerrel végzett minőség ellenőrzése.

SAVELLI TECHNOLOGIES SRL

Savelli egy könnyedén alkalmazkodó vállalat, mely kiváló képességekkel rendelkezik egyedi és nagyméretű gépek tervezésében és telepítésében olyan öntödék számára, amelyek Green Sand alakítási eljárást alkalmaznak öntöttvas, acél és alumíniumöntvények használatához. A Savelli az automatikus vízszintes formázósorok, valamint a homok előkészítő és visszanyerő rendszerek szállítójaként van jelen a globális piacon. A Savelli cég új gyártási folyamatokat és új megoldásokat tud kínálni magas technológiai tapasztalattal.

PRIMAFOND SRL

A Primafond öntödék számára készít különböző berendezéseket, gépeket, használati eszközöket. A hosszú évek tapasztalata biztosítja a minőséget, hosszútávon is jól működő gépeket, továbbá személyre szabott tanácsadást kínálnak az ügyfeleknek. A gyártás megbízhatóságának, az egyedi kérdésekre való rugalmasságnak és a mindig gyors segítségnyújtásnak köszönhetően a Primafond idővel kivívta számos gyár és öntöde bizalmát Olaszország- szerte, az európai piacon és azon kívül is.

budapest@ice.it


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában