Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A legújabb FANUC ROBODRILL megnövelt Y-tengellyel

Nagyméretű alkatrészekhez – Az automatizálási specialista FANUC két Advanced Plus modellel bővíti a nagy teljesítményű CNC megmunkálóközpontok ROBODRILL α-DiB sorozatát.

Többek között az elektromos járműgyártók is élvezhetik az új FANUC ROBODRILL α-D28LiB5ADV Plus Y500 előnyeit.

A ROBODRILL α-D28LiB5ADV Plus Y500 500 mm-es Y-tengellyel rendelkezik, így az ügyfelek a ROBODRILL híres pontosságát és sebességét immár nagyobb alkatrészeknél is alkalmazhatják. A FANUC a ROBODRILL α-D28MiB5ADV Plus gépet is piacra dobja, amely bár megtartja a standard 400 mm-es Y-tengelyt, számos, az ADV Plus Y500-zal közös fejlesztést tartalmaz, többek között egy nagyobb, 28 állomásos automatikus szerszámváltót (ATC).

Az új ROBODRILL α-D28LiB5ADV Plus Y500 500 mm-es Y-tengelyével számos nagyobb alkatrészt képes megmunkálni, amelyek az olyan iparágakban, mint az autóipar, különösen az elektromos járművek (EV) szegmensében elterjedtek. Az új gép a nagyobb méretű szerelvények befogadására szolgáló, 500 mm-re megnövelt asztalmélységgel kombinálva ideális az olyan alkatrészekhez, mint az EV akkumulátorházak és inverterházak. Fontos, hogy a nagyobb kapacitású ROBODRILL α-D28LiB5ADV Plus Y500 megtartja a sorozat többi modelljének meglévő kompakt helyigényét.

A verhetetlen sokoldalúságot kínáló legújabb modell a Z tengelyen gyorsabb gyorsjárati sebességet (akár 60 m/perc) és gyorsulást (2,2 G) is kínál, ami támogatja a fúrási és menetvágási műveletek ciklusidejének csökkentését. További előrelépés a 28 állomásos ATC (a standard 21 helyett), amely akár 46 kg összsúlyú szerszámot is elbír, és 0,7 másodperces gyors szerszámváltási sebességet biztosít (szerszámról szerszámra). A nagyobb szerszámkészlet azt jelenti, hogy a felhasználók a nagyobb munkadarabokat érintő megmunkálási feladatok szélesebb körét tudják lefedni, míg a gyors szerszámcserék elősegítik a termelékenység növekedését, ami létfontosságú mérőszám a nagy volumenű autóiparban. Egy másik figyelemre méltó tényező a nagyobb asztal, amely mostantól akár 400 kg-os terhelést is elbír.

A másik újonnan bemutatott modell, a FANUC ROBODRILL α-D28MiB5ADV Plus nem rendelkezik ugyan a meghosszabbított Y-tengellyel, de rendelkezik a 28 állomásos ATC-vel és a 400 kg-os maximális asztali terheléssel, valamint a FANUC legújabb 31i-B5 Plus vezérlésével a többtengelyes, nagy sebességű, nagy pontosságú megmunkáláshoz. Ami a csatlakoztathatóságot illeti, mindkét gép támogatja az összes főbb ipari kommunikációs protokollt, hogy az ügyfelek hozzáférhessenek a valós idejű termelésfelügyelet és adatelemzés számos előnyéhez.

Mindkét új modellhez rendelkezésre áll a FANUC összes szokásos opciója az orsósebesség (akár 24 000 fordulat/perc) és a tengelyek száma (3, 4 vagy 5) tekintetében; ez utóbbiak a nagy teljesítményű forgóasztalok és a forgótárcsás egységek jóvoltából. A FANUC emellett ipari robotok és kollaboratív robotok (kobotok) széles portfóliójával bármely ROBODRILL-beruházást tovább erősítheti, a robot és a gép közötti egyszerű, egykábeles csatlakozással.

Az idei MACH-TECH kiállításon a neves szakmai zsűri elismerésben részesítette a legújabb FANUC ROBODRILL megmunkálóközpontjának innovációit. A közepes méretű 28 tárhelyes gép egyik első európai példánya élőben is megtekinthető a FANUC 208A standján (Hungexpo, május 7-10.).

www.fanuc.eu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában