Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Tippek, hogyan frissítsd fel otthonod a tavaszi szezonra

A tavaszi megújulás nemcsak a természetben lehet esedékes, hanem otthoni környezetünkbe is érdemes frissességet csempészni. Mindezt elérhetjük azzal, hogy néhány új kiegészítőt, berendezési tárgyat szerzünk be, melyek illeszkednek a tavaszi trendekhez.

Új színekkel, textúrákkal és stílussal varázsolhatunk a nyárelő hangulatához illő belső teret a lakásban, házban. A mömax tavaszi lakberendezési trendekhez illő termékeket gyűjtött egybe, melyek segítségével könnyedén felfrissíthetjük otthonunk berendezését. Csempésszünk üde hangulatot egyszerűen néhány textíliával, vagy vágjuk bele egy merészebb átalakításba. Nézzük részletesebben, milyen lehetőségeink vannak minderre.

Vidám színárnyalatok

A tavaszi stílus elsősorban a színekben nyilvánulhat meg a leglátványosabban. Az ébredő természet szépségét a világoszöld, világoskék és melegsárga árnyalatok tudják leginkább megidézni. A lágyabb pasztellszínek meghittséget sugároznak, bármely helyiségben alkalmazhatóak, eltérő mennyiségben és területen.

A hálószobában az ágynemű- és párnahuzatokat érdemes könnyed szövetekre cserélni, melyekben visszatükröződnek a friss színek. A nappaliban a futók és asztalterítők, sőt a vékonyabb anyagú függönyök tudják feldobni a helyiséget. Az étkezések során is használhatunk készletet, mely apró virágmintával, vékony porcelánból, világos árnyalattal készül.

Természetes formák

A trendekhez illeszkedve a színeken túl az organikus formák használatával is vihetünk új hatást a helyiség hangulatába. A természetből hozott alakzatokkal nyugodt légkört teremthetünk. A fonott kosarak, melyek eszközeink vagy szobanövényeink tárolására is alkalmasak, a kikeletet csempészik be a lakásba. Az íves bútorok, a lekerekített sarkok és természetből vett motívumok a textíliákon és kiegészítőkön egyaránt jól mutatnak.

A több hónapig tartó hideg és borongós idő után késztetést érzünk arra, hogy valamivel feldobjuk otthonunkat. Akár drasztikus változások nélkül is színesíthetjük a belső tereket például egy új vázával vagy natúr anyagú ablakrolóval. A fából vagy bambuszból készült kiegészítők kiválóan alkalmasak bármely helyiség dekorálására.

Textúrák fontossága

A különböző szövetek alkalmazása az évszakok változását igazán kifinomultan képes tükrözni. A vastag szőrmetakarók és párnahuzatok bekerülhetnek a gardrób mélyére, helyette kerüljön a kanapéra finom anyagú, vékony pamut takaró, natúr szálakkal ötvözött díszpárna. A napsárga sötétítőfüggöny szövetén keresztül átsejlő fénysugarak csodásan keretezik majd a nappali hangulatos berendezését.

Bár kevesen foglalkoznak az illatokkal, mégis a tavaszi aromákkal is színesíthetjük otthonunkat. Cseréljük le a mézeskalács illatú légfrissítőket citrusos vagy tavaszi virág illatúakra. Persze választhatjuk a friss virágokat is, melyek vidám színeikkel pompázva frissítik fel a hangulatunkat.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés