Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Mi alapján döntsünk telefonvásárláskor?

Új mobilt szeretnél venni, de nem tudod, hogy melyik érték mit jelent az adatlapokon? Nem vagy benne biztos, hogy melyik eszköz lesz a jó választás? Megnéztél már ezer oldalt, de még mindig nem találtad meg az igazit?

Ne aggódj! Cikkünkben bemutatjuk, mit érdemes figyelni a rendelésnél, melyik adat mit takar, és közben megismerheted az egyik legkiválóbb készüléket is, a CoolMobile.hu oldaláról is megrendelhető Xiaomi 14 okostelefont!

1. Android vagy iOS operációs rendszer

Két lehetőséged van: vagy egy almás készüléket választasz (ennek az iOS operációs rendszer az alapja) vagy egy olyat, ami androidos. Ha az utóbbi mellett döntesz, akkor több gyártó terméke is szóba jöhet. A Xiaomit azért is szeretik annyian, mert saját felhasználói felülettel rendelkezik (MIUI), ami által könnyen kezelhető lesz az eszköz.

2. A kijelző és minden, amit tudni kell róla

A webáruházak nagy hangsúlyt fektetnek a kijelzővel kapcsolatos adatok ismertetésére. Ez azért fontos, mert valóban nem mindegy, milyen az előlapja a telefonnak.

Azt nézd, szerepel-e a leírásban az OLED (vagy AMOLED) kifejezés: ha igen, az remek, mert ez azt jelenti, hogy a színek sokkal élénkebben, kontrasztosabban látszódnak egy ilyen felületen, szemben az LCD-vel. A Xiaomi 14 például LTPO OLED technológiájú kijelzőt kapott, amely fantasztikus tulajdonságokkal bír.

Ami lenyűgöző az esetében, az a fényerő: ez a szám azt mutatja meg, hogy mennyire fognak látszódni az információk a telefonon erős napsütésben. Az 1200-1500 nit már elég szokott lenni, itt azonban ez az érték 3000!

Még fontos lehet a képfelbontás, amit pixelekben adnak meg: a Xiaomi 14 adata, az 1200 x 2670 is jónak mondható. A képfrissítés 120 Hz a legtöbb mobilnál, így itt is.

3. A rendszerchip és a tárhely

Ha munkavégzéshez vagy játékhoz keresel mobilt, fontos lesz a rendszerchip (a Snapdragon-változatok például kiemelkedőek) és a GPU (a Xiaomi 14 a kiváló Adreno 750-et kapta meg).

A RAM legyen minimum 8 GB, a belső memória pedig 128 GB legalább. Ha megnézed, láthatod, hogy a Xiaomi 14 mobil 8, 12 és 16 GB-tal és 256 gigás, de akár 1 TB-os tárhellyel is rendelhető! Valódi csúcsmodellről beszélünk!

4. A kamerák

Itt például a rekeszérték számít, ha fontos, hogy sötétben is jó képeket készítsen a mobil. Természetesen a megapixelek számát is vegyük figyelembe, de nem mindig a legnagyobb a legjobb. A Xiaomi 14 hátlapján 3 kamera is van, mind 50 MP-es, a széles látószögű főkamera egészen kiváló, f/1.6 rekeszértékkel rendelkezik. A modellnél a szelfikamera is figyelemre méltó: 32 MP-es!

Megemlítendő még, hogy a gyártó együttműködik a Leica vállalattal, így speciális lencsékkel készíti az okoseszközeit.

5. Akkumulátor

Az aksi legyen minél nagyobb kapacitású, legalább 4500-5000 mAh-s, így ritkán kell tölteni a készüléket. A Xiaomi 14 egy 4610 mAh-s aksit kapott, amit akár fél óra alatt fel lehet tölteni 100%-ra.

6. Extrák

Dual SIM? NFC? Iránytű? Giroszkóp? Nézz utána mindig, miket kínál még a gyártó. Érdeklődj a forgalmazónál a lehetőségekről! Olyan helyen vásárolj, ahol kiegészítőket is rendelhetsz a telefon mellé. A CoolMobile.hu webáruház e szempontból is jó választás lesz!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés