Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Milyen hatással vannak a gyerekekre a szuperhősök?

Sok szülő tartja ijesztőnek, amikor gyermeke játékfegyverekkel likvidálja az elképzelt gonosztevőket, vagy épp szuperhősnek öltözik. Pedig ez egyáltalán nem félelmetes, sőt, természetes időszaka a kisgyerekkornak.

Tulajdonképpen így tanulják meg kontrollálni az agressziót, még akkor is, ha első ránézésre nem úgy tűnik. Ez a fejlődésüknek normális része, amit nem szabad tőlük elvenni. Ha eltiltjuk őket az ilyesfajta játékoktól, sokkal valószínűbb, hogy előbb vagy utóbb ki fog törni rajtuk a valódi agresszió valamilyen formája.

Szükség van a hősökre is, hiszen ők azok, akik leküzdik a rosszat, megmutatják azt, hogy meg lehet bocsátani másoknak, és megvédik a jókat. A Zsumi Gyerekjáték és Bababolt Marvel játékokat kínál azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a szuperhősöket.

Kik azok a hősök?

A hősök útja általában arról szól, hogy egy egészen hétköznapi emberkével történik valami nem mindennapi. Ezáltal eljut egy olyan szintre, ahol előbukkannak a különleges képességei, amelyek segítségével a gyengébbek védelmezője, a gonosz legyőzője lesz.

Szükségünk van a hősökre, de valahol mindannyian azok vagyunk, ahogy a gyerekek is. Az átlagos életünk és személyiségünk mélyén valahol ott rejtőzik egy hős, aki csak arra vár, hogy felbukkanhasson és megmenthesse a világot. Ez jelenik meg a filmekben, a történetekben, és ezt játsszák el a gyerekek is a különböző játékfigurák segítségével.

Farsangra is szeretnek a szuperhősök bőrébe bújni, ha megnézünk egy jelmezes felvonulást az óvodában, a legtöbb gyermek kedvenc hőse álarcát húzta magára. Minden maszkabálon van legalább egy Vasember, Pókember, Hulk, Superman és Batman, de inkább több is.

Játékfigurák különböző méretekben

Az egyik legnépszerűbb játéktípusok a hősök rajongói körében a nagyjából 30 cm-es élethűen ábrázolt figurák. Néha többet is láthatunk egy kis óvodás kezében, mert összegyűjtötte kedvenceinek kicsinyített másait. A rendkívül kidolgozott akciófigurák hűen tükrözik a filmbeli ábrázolásmódot.

A kisebbeknek apróbb figurákat is beszerezhetünk, amelyek nem olyan realisztikusak, de nagyon bájosak. Ezek fogása ideálisabb a parányi kezecskéknek, és a méretei miatt is sokkal testhezállóbbak nekik.

Ha nem tudunk választani, vagy nem szeretnénk elaprózni, csapatban is vásárolhatunk szuperhősöket. Különleges élmény a vízgyönggyel töltött figurákat a kezünkbe fogni, és háromszorosára nyújtani, majd visszaengedni. Még stresszoldásnak is tökéletes.

Ha együtt játszanak a gyerekek

A nagyobb gyerekek már nemcsak magukban játszanak, hanem bevonják társaikat is. Ezalatt folyamatosan újabb és újabb helyzetek alakulnak ki, ami segíti őket a társas kapcsolatok viselkedésmintáinak elsajátításában és azok gyakorlásában is.

Ettől sokkal gördülékenyebben fognak megoldódni a későbbiek során a konfliktusaik is, illetve kényelmesebben és oldottabban fogják érezni magukat más emberek társaságában. Tehát fejlődik a szociális készségük is.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés