Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Elektromos cigaretta a repülőn – Tippek és trükkök a zökkenőmentes utazáshoz

Eljött az utazás ideje, nyaralás vagy üzleti célból? Ha úgy gondolod, hogy a poggyászból nem hiányozhat az elektromos cigaretta, akkor ismerd meg a velük kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Biztonsági okokból a készülék szállításának meg kell felelnie néhány szabványnak!

Fel lehet vinni az e-cigit a repülőre?

Az első legfontosabb kérdés az nyilván az eszköz megfelelő szállítása, hogy az ellenőrzés során ne történjen fennakadás. Igen, az elektronikus cigarettát használók utazhatnak ezekkel az eszközökkel, de bizonyos előírásokat figyelembe kell venniük. Például úgy kell kezelni, mint bármely más folyadékot, tehát az e-liquid alaplé sem lehet több, mint 100 ml. Ezenkívül a légitársaságok kézipoggyászban vagy feladott poggyászban lévő irányelvei is eltérőek lehetnek, ezért célszerű az utazás előtt megfelelően tájékozódni a szállításáról.

Viszont 2020-tól az e-cigi repülésére vonatkozó szabályozás előírja, hogy ebbe a termékkategóriába tartozó, azaz akkumulátorral működő eszközt csak a kézipoggyászban, vagy külön bejelentkezésen áteső táskában szabad szállítani.

Hogyan csomagoljam be az elektronikus cigaretta alkatrészeit?

Lényegében az esetleges tűz kockázata miatt minden elektronikus eszközt és akkumulátort fel kell vinni az utastérbe. Ez kivétel nélküli, világszinten érvényes szabály.

További hasznos tippek az e-cigivel való zökkenőmentes repüléshez:

  • Ha extra akkumulátoraid vannak, a balesetek elkerülése érdekében tárold azokat műanyag elemtartóban.
  • Ha a nálad lévő készülék külső akkumulátort használ, ne felejts el hozzá külső töltőt vinni.
  • Ha az út rövid, fontolj meg néhány egyszerű eszközt, például az eldobható Elf Bar-t, mivel könnyen szállítható, nem kell hozzá töltő és folyadék.
  • Kivételesen fontold meg a szokásosnál magasabb nikotinkoncentrációjú e-liquid használatát, így nem kell sok folyadékot vinned.

Szabad füstölni a repülőtereken és a repülőn?

A válasz nem, tilos az elektronikus cigaretta használata, mert a bennük lévő nikotin a hagyományos cigaretták koncentrációjába eshet. Ha az utazás előtt szeretnél gőzölni, akkor azt a repülőtéren kívül kell megtenned, mielőtt átmennél az ellenőrzési területeken, és semmilyen körülmények között nem szabad vapezni a gépen belül. Attól függően, hogy hova utazol tájékozódj az alábbi szabályokról, mert egyes országokban a reptéren kívül sem megengedett, vannak erre speciálisan kijelölt területek.

Az e-cigi a légi közlekedésre vonatkozó szabályok szerves részévé vált, ezért ne feledkezz meg a maximálisan megengedett folyadékmennyiségről és helyes szállításról, a saját és az összes utas biztonsága érdekében!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés