Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Mesterséges intelligencia és automatizálás

A gyárak többsége még mindig messze van a digitalizálás és automatizálás ma ténylegesen lehetséges szintjétől.

Az alacsony költségű automatizálás nagy növekedési potenciállal rendelkező piaci szegmenssé válik.

Az alacsony költségű automatizálási szolgáltatók az elmúlt években egyre inkább beléptek a piacra, és a robotokat a klasszikus ipari robotok árának töredékéért kínálják. Webáruházak segítségével teszik lehetővé a megoldások konfigurálását néhány kattintással – drága integrátorok nélkül. Az úgynevezett kódolás nélküli technológiának köszönhetően a robotok akár olyan könnyen vezérelhetők, mint egy számítógépes játék. Az igus GmbH az alacsony költségű automatizálás egyik szolgáltatója. Annak érdekében, hogy a kkv-k beléphessenek az automatizálás korába, a kölni székhelyű műanyagipari vállalat versenyképes áron gyárt robotokat. A ReBeL például mindössze 4.970 euróba kerül. A “made in Cologne” kobot szinte teljes egészében nagy teljesítményű műanyagból készül. Annak érdekében, hogy az érdeklődők megtalálhassák az alkalmazásuknak és költségvetésüknek megfelelő automatizálási megoldást, az igus megalkotta RBTX.com-ot. Az online piactér összehozza az alacsony költségű robotika gyártóit és felhasználóit, jelenleg több mint 100 partner kínálja termékeit itt Az online eszközök lehetővé teszik robotok, gépvázak, megfogók, szállítószalagok stb. kombinációját, sőt még a mozgás tesztelését is. A megoldások 95%-a kevesebb mint 12 000 eurós beruházással jár.

A robotok globális állománya folyamatosan növekszik. Az olcsó igus ReBeL Cobot még a kkv-k számára is könnyű belépést tesz lehetővé az automatizálás korába.

RBTX.com


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában