Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Három tipp vendéglátósoknak egy élhetőbb jövőért

A vendéglátás során keletkező szemét az elmúlt évtizedek alatt komoly méreteket öltött. A dobozok, poharak, evőeszközök csupán addig voltak használatban, amíg hazavitték bennük az ebédet, vagy éppen megitták az italt, utána a kukába kerültek.

Válassz megfelelő anyagból készült étel- és italtárolót!

A gyorsan bomló műanyag hulladék visszaszorítása az utóbbi években fontos célkitűzése lett a környezetvédő szervezeteknek és immáron az Európai Unióban, így hazánkban is jogszabályba foglalták az egyszer használatos műanyag termékek forgalomba hozatalának szabályait.

Megoldást jelenthet egyrészt az, ha tartós műanyagból készült étel- és italtartó edényeket választunk vendéglátóként. A Cup Revolution például több termékkel van jelen a tartós poharak és elviteles dobozok piacán.

A RevoBox ételtartók többször felhasználható, költséghatékony megoldást kínálnak minden étteremtulajdonos számára. A vendég jelzi, hogy elvitelre szeretne vásárolni, az ételt a partneri hálózaton belül RevoBox ételtartóban kapja, és ezzel egy időben elindul a hét napos ingyenes visszaviteli időszak.

Az időt a RevoBox applikációja méri, és ha a vendég nem vitte vissza a dobozt, akkor automatikusan levonásra kerül az egyébként igen szerény éves előfizetési díj. Ha a dobozt visszahozzák a megadott időn belül, akkor a szolgáltatás a fogyasztó számára ingyenes volt.

Gyűjts szelektíven!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szelektív hulladékgyűjtés mennyire fontos. Évről évre finomodnak az erre vonatkozó szabályok, a feldolgozó üzemek folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél többféle terméket tudjanak felhasználni. A folyamat sikerességének érdekében természetesen együtt kell működnie mind a cégeknek, mind a fogyasztóknak is, hogy egyrészt használják a megfelelő szemetest, másrészt vállalják azt a fáradtságot, amivel például a mosogatás vagy termék szétszedése jár.

A szelektív gyűjtés szempontjából külön öröm, amikor a nagyvállalatok segítik a vásárlót abban, hogy termékeiket vagy csak papírba vagy csak műanyagba csomagolják, sőt egyre népszerűbbek a természetes úton lebomló kitöltő anyagok is, például a kukoricarost.

Szánj időt a döntésekre!

A jelenben meghozott kicsi és nagy döntések formálják a jövőt. Lehet elcsépeltnek tűnik ez a mondat, de ha belegondolunk abba, hogy néhány évvel ezelőtt még mennyire szokatlan volt saját zsákba tenni a megvásárolni kívánt zöldséget, gyümölcsöt, addig mára a nagy multinacionális vállalatok saját maguk gyártanak erre eszközöket és buzdítják a vásárlókat a használatukra.

A tudatosság, az előre gondolás elengedhetetlen ahhoz, hogy olyan döntéseket tudjunk hozni, amellyel megóvhatjuk környezetünket. Reméljük, hogy sikerült néhány tippet adnunk ahhoz, hogy vendéglátósként te is el tudj indulni a környezetvédelem útján.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés