Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Milyen végzettség kell az adminisztrációs és irodai munkákhoz?

Sokan meg vannak arról győződve, hogy csakis diplomával lehet irodai állásokat találni. Természetesen a legtöbb esetben valóban szükséges a felsőfokú, sokszor szakirányú tanulmányok igazolása, ám azért számtalan olyan álláslehetőség létezik, amelyet akár diploma nélkül is megkaparinthat az, aki szemfüles és ügyes.

Persze jóval többre lesz szükség ahhoz, hogy egy munkaszerződés kerüljön elénk, de jó, ha tudjuk, bátran keresgélhetünk ezen a fronton akkor is, ha csupán az érettségi bizonyítvány van a tarsolyunkban.

Nyelvtudás és számítógépes ismeretek

Ez a kettő skill lesz az, ami nagyon sok kaput meg fog nyitni azok előtt, akik egy fokkal kényelmesebb, kellemes munkakörnyezetre vágynak. Website tekintetében mindenképpen a Szombathelyállás látogatása javasolt azoknak, akik szeretnének munkát váltani, és mondjuk a gyári munkát irodaira cserélni.

Nem szabad azért hiú ábrándokat sem kergetni, hiszen minden egyes pozícióért le kell tennünk valamit az asztalra.

A nyelvtudás általában jolly joker lehet, kiváltképp akkor, ha különleges nyelveket beszélünk. Sokan nem gondolnák, de cseh, lengyel, román, svéd, finn vagy akár német nyelvtudással is számos pozíció kerülhet elérhető közelségbe.

Ugyanígy nagyon keresettek a megfelelő számítástechnikai ismeretekkel rendelkezők, és itt most nem az e-mail-küldő rendszereket ismerőkre gondolunk. Az, aki igazi Excel guru, nagyon hasznos tagja lehet minden szervezetnek.

Kellenek egyéb, emberi tulajdonságok is!

Mint ahogy minden más munkakör, úgy az irodai munkák is jó sok emberi tulajdonságot követelnek meg. Bár elsőre minden irodai munka nagyon könnyen elvégezhetőnek tűnik, a valóság mégis más!

A call centereseknek nagyon szívósaknak kell lenniük, és hihetetlen mennyiségű türelemről kell tanúbizonyságot tenniük, még akkor is, ha csak simán ügyfélszolgálati feladatokat látnak el. Ha az értékesítés is a képbe kerül, akkor még több kommunikációs készségre lesz szükség.

Az adminisztráció területére vágyóknak számolniuk kell azzal, hogy nagy fokú pontosságra és precizitásra lesz szükségük, és akkor a monotóniatűrésről még nem is beszéltünk. Nagyon csábító nyolctól négyig egy kellemes kilátással bíró iroda egyik asztalánál ülni, ám ez csak a jéghegy csúcsa. A feladat nem merül ki az ülésben, sokszor borzasztóan unalmas dokumentumokat kell egész álló nap iktatni.

Bátran tanuljunk!

A fentiekből talán látszik, hogy bőven akad esély diploma nélkül is fehérgalléros munkát végezni, ugyanakkor semmiképp sem érdemes nekivágni az egésznek úgy, ha nem vagyunk hajlandóak folyamatosan tanulni és fejlődni.

Könnyen lehet az is, hogy megkapjuk az állást ugyan, de menet közben azt kérik majd tőlünk, végezzünk el ilyen vagy olyan képzést, esetleg felvételizzünk egy felsőoktatási intézménybe. Ezeket a lehetőségeket mindenképpen meg kell becsülni, és lehetőség szerint élni is kell velük!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés