Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Hogyan térjünk vissza a munkaerőpiacra?

Számtalan olyan helyzet adódik, amikor hosszabb vagy rövidebb időre, de kisesünk a munkából. Előfordulhat ez egy sajnálatos, hosszúra nyúló betegség miatt, de akár külföldi munkavállalás miatt is eshet ki itthoni idő. A leggyakoribb talán mégis a gyermekvállalásból adódó szabadság, ami eltarthat akár három-négy évig is.

Ez idő alatt természetesen a régi állásunkat feltehetően elveszítjük, de még ha vissza is várnak minket, akkor sem biztos, hogy kellően gyerekbarát pozícióról beszélünk. Mert bárhogy is nézzük a dolgot, az édesanyák bizonyos szempontból valóban “megváltozott munkaképességűek” lesznek. Ez persze nem a szellemi vagy fizikai képességeiket, hanem sokkal inkább a lehetőségeiket érinti. Mai cikkünkben ennek a témának járunk utána!

Mi számít gyerekbarát állásnak, és miért van rá szükség?

Link mutat arra, hogy mi is lehet egy tökéletes választás a visszatérésre. Ez a link pedig nem máshova vezet, mint a BékéscsabaÁllás.hu pénzügy, számvitel és kontrolling területén betölthető, jelenleg megüresedett pozíciók listájára.

A könyvelő, a tb- és bérügyintéző, a gazdasági ügyintéző, a könyvelő asszisztens mind-mind gyerekbarátnak minősül, hiszen többnyire akár otthonról is végezhető, ha a helyzet úgy hozza.

Márpedig sokszor fogja úgy hozni, hiszen a bölcsődei és az óvodai fertőző betegségeken minden gyermeknek át kell esnie, ami a szülők számára jelentős munkakieséssel jár. Ez pedig a legtöbbször az édesanyákat érinti.

Éppen ezért már az otthon töltött idő alatt érdemes végiggondolni, hogyan és miként tudunk visszatérni a munkaerőpiacra. Ez legtöbbször átképzéssel megvalósítható, így akár a gyes, gyed ideje alatt megéri elvégezni a felnőttképzők által kínált, online szervezett pénzügyi képzéseket.

Éljen a home office és a távmunka!

Persze a legtöbb esetben azért helyhez kötött munkára kell számítani, de sokkal könnyebb hazavinni a munkát egy könyvelő esetében, mint például egy hentesében, így mindenképpen olyan szakma felé érdemes orientálódni, amely adott esetben lehetővé tehet home office-ban töltött napokat, esetleg komplett távmunkában is végezhető.

Az, hogy a pénzügy területén mely részhez érzünk magunkban affinitást, csak rajtunk múlik. Az önismeret viszont nagyon fontos, hiszen muszáj jól választanunk!

Alapozzuk meg a jövőnket!

Szinte minden édesanya arra törekszik, hogy minél rugalmasabb munkaidővel rendelkezzen, hiszen ahogy korábban említettük a bölcsis, ovis betegségek, a felügyelet nélküli munkanapok,   hosszúra nyúló nyári szünetek mind-mind akadályokat gördítenek a dolgozó anyák elé.

Ezt persze nem mindig egyedül kell megoldani, de sokszor a nagyszülők és a tágabb család hiánya jócskán feladja a leckét a szülőknek. Éppen ezért érdemes olyan szakmába visszatérni, ahol lehetőség van otthoni és rugalmas munkavégzésre. A BékéscsabaÁllás.hu oldalán biztosan találunk ilyeneket, például a pénzügyi területen, így egy percig ne habozzunk átképezni magunkat, és körülnézni a fent említett portálon!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés