Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Ma már különböző autósamponok közül válogathatunk

A járművek külső ápolása, pláne így nyáron, a szélsőséges időjárási körülmények miatt kifejezetten fontos. Rengeteg külső hatás éri az autókat, amelyek akár a teljesítményre is negatívan hathatnak, nem csak a megjelenésre. Szerencsére napjainkban már autósamponból is többféle változattal találkozhatunk.

Nincs két egyforma autósampon

Ha megnézzük a FilterABC autósamponok kategóriáját, akkor láthatjuk, hogy számtalan termék és kiegészítő áll rendelkezésünkre, hogy autónkat mindig a tökéletes állapotban tudjuk. A samponok között többféle változattal is találkozhatunk. Van natúr sampon, de van olyan is, aminek fényező hatása is van, némelyik pedig viaszos. Természetesen az extrém szennyeződésekre is gondoltak a gyártók, ehhez is külön találhatunk olyan terméket, ami még a legmakacsabb foltokat is leszedi.

Még a legáltalánosabb sampon is egy erősen habzó koncentrátum, ami mosó és tisztító hatással van az autók és más járművek felületére. Tökéletesen lehet őket használni kézi mosás alkalmával is, sőt, némelyik még konzerváló tulajdonsággal is rendelkezik. Az aktív mosószerek hatékonyan tudják eltávolítani az összes foltot és szennyeződést, legyen az üzemanyag, por, olaj, zsír, korom vagy rovarmaradvány. Vannak olyan autósamponok is, amelyeket kiválóan lehet alkalmazni az üvegek mosására is.

Ezek a készítmények könnyedén lemoshatóak vízzel anélkül, hogy csíkokat, foltokat vagy más nyomokat hagynának maguk után. A mosás után sem múlik el a hatásuk, mivel védik a karosszériát és kiváló fényt adnak neki. Hosszabb távú parkolás esetén kifejezetten ajánlott őket használni, hogy tökéletes állapotban maradjon a jármű.

 A sampon alkalmazása

Az autósampon használata kifejezetten egyszerű. Érdemes a koncentrátumot vízzel 1:100 arányban (100ml/10 liter víz) hígítani. Ez a mutató természetesen eltérhet attól függően, hogy pontosan milyen mosószerrel dolgozunk, valamint a felület és a szennyeződés mértéke, fajtája is befolyásolja a keverési arányokat.

Az oldatot egyszerűen szivaccsal fel kell vinni a karosszéria felületére, majd azt 5-10 percig ott hagyni, hogy megfelelően kifejtse hatását. Nyugodtan, lassan, nyomás nélkül érdemes az autó karosszériáját dörzsölni, majd azt alaposan lemosni tiszta vízzel. Ha ezzel kész vagyunk, az eredmény azonnal látszódni fog: tökéletes, tiszta és fényes lesz a felület.

Figyeljünk oda a minőségre!

A vásárlás során ne csak azt vegyük figyelembe, hogy pontosan milyen felületen szeretnénk használni a sampont, hanem az adott termék minőségét is. Kerüljük a túl olcsó megoldásokat, mivel azok gyakran foltokat hagynak maguk után vagy el sem távolítják megfelelően a szennyeződéseket.

A tökéletes eredményért persze nemcsak a minőségre kell odafigyelni, hanem arra is, hogy minden lépést betartsunk, ami a termék útmutatójában szerepel. Nincs más hátra, mint megtalálni az ideális sampont, hogy újra szép és fényes legyen a kedvenc autónk!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés