Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Az irodai szoftverek hatékonyabbá teszik a vállalkozást

Az, hogy ma már nem érdemes számítógépek és digitális megoldások nélkül dolgozni, az egyáltalán nem meglepő, sőt, alapelvárás lett ezek alkalmazása. Az azonban már egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan milyen programokat fogunk használni a vállalat életében. Itt figyelni kell a külső és belső elvárásokra egyaránt.

A legnépszerűbb és legjobb megoldás: az Office

Az Office programcsomagról már mindenki hallott, sőt, a fiatalabb korosztály már valószínűleg iskolában megismerkedett a használatával. Napjainkban olyan alapvető, mint a számítógép általános kezelése. Mindenki olvasott már Word dokumentumot, kezelt adatokat vagy látott diagramokat Excelben, esetleg részt vett egy olyan prezentáción, ahol egy PowerPoint bemutató volt kivetítve.

A csomag beszerzése is egyszerű, elég megnézni a Szoftver24.hu Office kínálatát és máris, percek alatt megvásárolhatjuk a számunkra megfelelő változatot.

Miért ilyen népszerű ez a programcsomag? A történet nem most kezdődött, hanem legalább 20 évvel ezelőtt. Az egyik legelső, könnyen használható, de mégis minden igénynek megfelelő irodai, adminisztrációs szoftvercsalád lett az Office. Benne olyan népszerű képviselőkkel, mint a már említett Word, Excel vagy PowerPoint.

Rengeteg helyen találkozhatunk velük: a legtöbb szerződés és igazolás Word-ben került megszerkesztésre, a céges kimutatások és statisztikák Excelben nyerik el fogyasztható formájukat, az egyetemen pedig garantáltan megkapjuk egy-egy tantárgy féléves anyagát PowerPoint prezentációban.

Hatékonyabb lesz az egész vállalkozás működése

Az üzleti életben több oka is van annak, hogy miért az Office-programcsomagot használjuk. Egyrészt ott vannak a “belső” okok, azaz, hogy a csomagban lévő szoftverek kivétel nélkül meg fognak felelni az igényeinknek. A Word-Excel-PowerPoint megismerése és használata nagyon egyszerű, pár óra alatt bele lehet jönni nulla tudással is, de emellett még a bonyolultabb műveletek elvégzésére is képesek. Ezért is használják őket már két évtizede.

A “külső” tényezőkről is beszéljünk. Ez azt jelenti, hogy szinte mindenki ezzel végzi az adminisztrációt. Lehet, hogy mi megpróbálunk “lázadók” lenni, és más szoftvert használni ezekre a célokra, de a versenytársak, ügyfelek és a hatóságok is Office-szal oldják meg a szükséges feladatokat. Ezeket a fájlokat pedig kezelnünk kell, amit ugyebár mással nehéz lesz megoldani.

Az Office is folyamatosan fejlődik

Annak ellenére, hogy már egy igazán matuzsálem szoftvercsomagról beszélünk, a modern elvárásoknak is teljes mértékben megfelel. A család folyamatosan bővül, pár évente pedig érkezik egy újabb kiadás, ami tele van innovatív megoldásokkal és az aktuális társadalmi, technikai igényekre van optimalizálva. Ezért is ajánlott nemcsak azoknak megnézni a jelenlegi kínálatot, akik most szerzik be először ezt a programcsomagot, hanem azoknak is, aki már évek óta gyakorlott Office-felhasználók.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés