Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Varázsolj modern nappalit otthonodba gyorsan és olcsón

A lakberendezés sokak számára egy kényes téma, hiszen valljuk be, ez általában sosem túl olcsó. Különösen igaz ez egy nappali esetében, ahová általában nagyobb méretű bútorok kerülnek. Viszont némi kreativitással nagyszerűen pótolhatjuk a büdzsét, és régi nappalinkból villámgyorsan stílusos, modern helyiséget varázsolhatunk. Íme, tehát pár olyan tipp, amely minden bizonnyal segítségünkre lesz mindebben!

„Futurisztikus” világítás

A világítás lecserélése talán a legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy egy helyiségnek egészen új jelleget adjunk. Hiába a minőségi LED izzó, ha az teljesen átlagos világítást kölcsönöz nappalinknak. Azonban a piaci kínálatban kicsit szétnézve már számtalan különféle dizájnos világítást találhatunk. Ott vannak például a különleges, színes izzók, amelyek szempillantás alatt képesek érdekes árnyalatokba borítani nappalinkat. Természetesen a LED-szalagokról és a világítós vízoszlopokról sem érdemes megfeledkeznünk, hiszen ezek is rendkívül modern megjelenést képesek adni egy-egy helyiségnek. Ráadásul ezek egyikénél sem szükséges külön szakember a beüzemeléshez, ami azt jelenti, hogy nem csak olcsón, de gyorsan megváltoztathatjuk általuk a szoba hangulatát.

Modern stílusú tárolók

Bár az egész bútorzat lecserélése nappalinkban rengeteg pénzbe kerülhet, a kisebb tárolók megoldása azonban pénztárcakímélő lehet. Ha szeretnénk, hogy a helyiség valóban modern stílust nyerjen, akkor ezek esetében érdemes letisztult, minimalista dizájnt tükröző darabok közül választanunk. Az üveg- és fémtárolók, polcok és esetleg kis asztalok pedig komolyan meg tudják változtatni nappalink hangulatát.

Részleges tapétázás

Nem szükséges teljesen kitapétáznunk vagy átfestenünk egy helyiséget ahhoz, hogy annak alapmegjelenésén módosítsunk. Ha csupán egy nagyobb falra tesztünk tapétát, az már jelentősen képes változtatni a nappali jellegén. Ehhez érdemes lehet a modern, geometrikus mintázatú tapéták közül olyat választanunk, amely színben passzol a helyiség festéséhez. Ideális esetben akkor járunk a legjobban, ha a legnagyobb, kanapé mögött lévő falat dekoráljuk ki ily módon. Ez ugyanis eléggé szembetűnő ahhoz, hogy komolyabb hatást gyakoroljon az összképre.

Díszpárnák

A különféle díszpárnák alkalmazása szintén egy olyan egyszerű trükk, amivel új színt vihetünk otthonunkba. Ezekből akár elég sokat is felhalmozhatunk anélkül, hogy elrontanák az összhatást. Így mindenképp érdemes lehet beszereznünk pár olyan díszpárnát, amely színével és mintázatával segít kihangsúlyozni például a fentebb említett tapétát.

Láthatjuk tehát, hogy nem kell teljes lakásfelújításra gondolnunk, ha a szeretnénk kicsit megváltoztatni nappalink dizájnját. A fentebb említett tippekkel ráadásul mindezt rendkívül gyorsan és költséghatékonyan tehetjük meg. Még a tapétázás során sem lesz szükségünk külön szakemberre, hiszen már bőséggel akadnak olyan öntapadós modellek a piacon, amelyek bármilyen szakértelem nélkül egyszerűen felhelyezhetőek a falra.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés