Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Íme, 3 kreatív elfoglaltság gyerekeknek

Közeleg a nyári szünet, és nem tudod, mivel köthetnéd le kisiskolás gyermekedet? Nincs ok pánikra! Hoztunk 3 érdekes kreatív játékot, amelyekkel minden gyerkőc biztosan szívesen időz. Miközben pedig játszik a csemete, a logikus gondolkodása és a türelme is fejlődik.

A Compaya társasjátékbolt oldalán számos hasonló kirakót, készségfejlesztőt, kártyajátékot találsz, de rengeteg olyan társasjátékuk is van, amelyekkel szintén fejleszthetők a fent említett képességek. Érdemes egy-kettőt beszerezni a kreativitást fejlesztő játékok közül!

1. Tangram társasjáték fémdobozban

A tangramot bizonyára minden felnőtt ismeri, de 8-10 évesen jön el az idő arra, hogy a gyerekek is megpróbálkozzanak a kirakásokkal. A tangram kiváló fejlesztőjáték, a logikát, a kézügyességet, a térlátást, a koncentrációt ugyanúgy edzi, mint a kreativitást.

A feladat: a megadott 7 síkidomokból egy képet összeállítani. Ez első ránézésre egyszerűnek tűnik, de sokszor nem az! Lehet próbálkozni önállóan is, de sokkal nehezebb a feladvány, ha megadják, mit kell kiraknunk.

A tangram elemei:

  • 1 db négyzet
  • 1 db paralelogramma
  • 5 db derékszögű egyenlő szárú háromszög (2 nagy, 1 közepes és 2 kicsi)

Ezeket lehet tehát felhasználni ahhoz, hogy kutyát, szerzetest, táncoló embert, vázát, hajót, madarat és még ki tudja, mit megalkossunk.

A legenda szerint a tangram az ősi Kínából ered, egy Tan nevű szerzetes találmánya. Ő egy csodás képet festett egy cseréptáblára, de véletlen leejtette, s az 7 darabra tört. A szerzetes megpróbálta összeilleszteni a részeket. Próbálkozása során rájött, hogy a világ szépségei minden formában ott rejtőznek.

A fémdobozos tangram játék nagyszerű időtöltést nyújt tehát kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nyári szünetben is elővehető, kikapcsol, miközben gondolkodásra késztet.

2. Színezés mindenek felett

A színezés és rajzolás óvodáskortól kezdve remek elfoglaltságot jelent. A kisiskolások is szívesen használják a filctollakat, színes ceruzákat a kreatív tevékenység során.

Még izgalmasabb azonban a színezés, ha előtte nekik maguknak kell megalkotniuk a figurát, amit majd kifestenek. A Compaya kínálatából is beszerezhető Mandala Stempelset társasjáték pont erre a célra való.

A nyomdák segítségével egy mandalát kell létrehozni, majd az egyes részeket nagy-nagy türelemmel kiszínezni. Mindig lehet új formákat kitalálni, így akár minden nap más-más rajz kerülhet a lapra.

A mandalafestés hasznos és megnyugtató elfoglaltság lehet 7 éven felüliek számára.

3. Kézügyesség fejlesztése hímzéssel, szövéssel, horgolással

A kislányoknak izgalmas lehet egy horgoló-, illetve szövőkészlet is. A fémdobozos kreatív társasjátékok között ilyet is találunk a Compayánál. Készülhetnek tehát a barátságkarkötők, kistáskák, fali képek!

Minden hasonló tevékenység fejleszti a kitartást, a kreativitást, a szépérzéket, no meg persze a finommotorikus képességeket.

Legyen szó bármelyik játékról, amihez kell egy kis gondolkodás, koncentrálás, az biztosan hosszú időre leköti az unatkozó csemetéket.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés