Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Trükkök, amiket minden gyártócégnél érdemes alkalmazni!

A gyártás, valamint a céges élet számtalan mozzanata nagymértékben leegyszerűsíthető egy-két olyan megoldás, módszer, praktika alkalmazásával, amik kivétel nélkül a hatékonyság fokozását hívattak támogatni.

Az átláthatóság előny?

Igen, minden esetben. Bár létezik egy olyan mondás, miszerint a zseni a káoszban is látja a rendet, de ez munkahelyi körülmények között aligha működtethető mentalitás. A padlójelölő szalag bevetésével azonban egy olyan egységes megjelenés, valamint rendszer hozható létre, aminek az értelmezése nem okozhat nehézséget. A munkatársak, az ott dolgozók eligazodását nagymértékben megkönnyíthetik ezek a célzott jelölések, amiknek az edukációja egyébként villámgyorsan letudható, ráadásul a jelzések önmagukban, különösebb magyarázat nélkül is befogadhatóak. Általuk minimális befektetéssel maximális haszon realizálható, hiszen ha az átláthatóság mértéke nő, ha a rendszer valóban rendet takar, jelenít meg, az idővel mind a produktivitásban, mind a hatékonyságban komoly előremozdulásokhoz vezethet.

Eleinte úgy tűnhet, hogy túlságosan aprólékos munka a jelzésrendszer kiépítése, illetve a jelzések lefektetése, de ez tényleg csak a látszat. A jelölő közbenjárásával gyorsan, mégis hatékonyan megvalósítható a rendszer kiépítése, ami egyértelmű és félreérthetetlen. Ez a fajta egységes jelölés egyúttal biztonságérzettel ajándékozhatja meg a dolgozókat, mivel a viszonyulási pontok azonosak, és ahogy erre különböző pszichológiai kutatások is rávilágítottak, ennek a jelentősége a mindennapokban óriási.

Rend a lelke mindennek?

Na igen, az 5S módszer akár ezzel a régi mondással is jellemezhető, aminek az igazságtartalma mindennek tetejében megkérdőjelezhetetlen. Ráadásként elegendő csak egyszer elindulni a módszer által kitaposott ösvényen, utána már minden magától értetődő, könnyen kivitelezhető, és az előnyök is gyakorlatilag azonnal érzékelhetőek.

Ezek aprónak tűnő trükkök, kicsi praktikák, amik mégis hatalmas változást segítő erővel büszkélkednek, amit megéri kiaknázni a mindennapokban gördülékenyebbé, egyúttal gazdaságosabbá varázsolva a gyártást.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés