Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

A gyermekszoba legnagyobb előnye a praktikuma

Játékok mindenfelé, könyvek, írószerek, és ha már nagyobbak a gyerekek, akkor bizony a labdák, ruhák, cipők sem hiányozhatnak a felfordulásból. Ez az a káosz, amit nehéz jó szemmel nézni, de ami egy cseles trükkel orvosolható. Hogyan? Mutatjuk!

Ha van hova elpakolni, az már fél siker!

Általában a rendetlenség egyik oka, hogy nincsen elég tér a rendezkedéshez. Jó, természetesen a gyerekek egy bizonyos életkorban amúgy is hajlamosak a káoszteremtésre, de azért akkor is megéri olyan bútorokkal berendezni a gyerekszobát, amik nemcsak jól néznek ki, hanem funkcionalitás terén is maximumon teljesítenek.

A gyermek komódok képesek arra, hogy mindent elnyeljenek. Ráadásul nagyon jól néznek ki, sokféleképpen elhelyezhetőek, megannyi méretben, színben kaphatóak. Vagyis egy az egyben az egyéni igényekre szabható az adott modell megjelenése. Miközben a praktikusság megkérdőjelezhetetlen, lévén a fiókos elrendezés még a kisebb gyerkőcöknek is könnyen kezelhető, és persze gyorsan, mert ne feledkezzünk meg arról, hogy a gyerekeknek a sebesség sem mellékes. Ha pikk-pakk elpakolhatják azt, ami a kezük ügyébe kerül, akkor nincsen gond, de ha nézegetni kell, hogy hova fér el, aztán kinyitni a szekrényt, megkeresni a megfelelő polcot, az már túlságosan macerás, annál még a padlóra ledobás is sokkal jobb ötlet, legalábbis gyermeki szemmel mindenképpen.

Mindig a mesés motívumok a nyerők?

A gyerekbútorok többnyire színesek, vidámságot sugároznak, ezzel is hozzáadva az otthonos, megnyugtató, biztonságot adó közeghez. Viszont nem feltétlenül jó ötlet eredendően mesés típus megvásárlásában gondolkodni, mert a mesehősök iránt érzett rajongás olykor hónapok alatt megváltozik, átalakul. A különböző bútorokra ragasztható matricákkal könnyedén kivitelezhető a sajátos díszítés, az a fajta dekoráció, ami aktuálisan befutó. Aztán, ha eljön az idő, akkor bőven elég ezeket a matricákat lecserélni, a bútor megmaradhat.

Ugyanezzel az egyszerűen nagyszerű módszerrel az ágy is pillanatok alatt mesés köntösbe öltöztethető, ami aztán később, ha kell, teljesen eltüntethető.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés