Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Okosotthon-megoldások mindenféle árszegmensben

Az egykor a gazdagok luxusának számító intelligens otthoni eszközök, mint amilyen például az Amazon Alexa, az elmúlt évtizedben fokozatosan olcsóbbá és hozzáférhetőbbé váltak. Ez pedig oda vezetett, hogy minden nagyobb technológiai márka szeretett volna egy darabot abból a bizonyos tortából.

Közéjük tartozott a kínai Xiaomi is, amely az okostelefonok piacának meghódítása után elkezdett több erőforrást mozgosítani más piacokra is, és megindította a különböző okosotthon-megoldások gyártását, amelyek közül sokat megtalálhatsz az OkosabbOtthon.hu Xiaomi Ecosystem kategóriájában is.

Xiaomi Mi Smart Home

Ennek a rendszernek a központi része a Hub vezérlőegység, amely integrálja az eszközöket a rendszerbe, és segít az összes okosfunkció vezérlésében. Ugyan a rendszer a felhasználói igényeknek megfelelően bővíthető, de a standard változat a következőket tartalmazza:

  • hőmérséklet-érzékelő, amely valós időben figyeli a levegő hőmérsékletét és páratartalmát
  • intelligens fali aljzat, amely lehetővé teszi a távvezérlést
  • ablak- és ajtónyitás érzékelő, amely reagál a kinyitásra
  • mozgásérzékelő
  • Wireless Switch, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen irányíts több eszközt

Ejtsünk néhány szót a Xiaomi Mi Smart Home Hubról!

Mint, ahogy azt már fentebb is említettük, a Hub az okosotthon rendszer központi eleme, amely támogatja a Siri hangsegéddel vagy a Homekit alkalmazással történő vezérlést. Ezenkívül a segítségével lehetőség van még az okoseszközök automatikus futtatására a többi eszköztől kapott jelek függvényében, akár internet nélkül is.

A kezelőpanele minimalista és stílusos megjelenésű, ugyanakkor a tartós műanyag és megbízható alkatrészek lehetővé teszik, hogy a készülék stabilan működjön széles hőmérsékleti tartományban. A MIMO 2×2 technológiával rendelkező kettős Wi-Fi antennája pedig megbízható kapcsolatot hoz létre még a vastag falú helyiségekben is, és akár 200 méteres adatátvitelt tesz lehetővé.

Ráadásul a nagyon kis méretének köszönhetően a szoba bármely sarkában el tudod helyezni úgy, hogy aki nincs tudatában az eszköz jelenlétének, észre sem fogja venni, hogy ott van.

Egyszerűen konfigurálható és vezérelhető a Mi Home alkalmazással

Az ökoszisztémához tartozó alkalmazás a Xiaomi intelligens otthoni rendszerek mozgatórugója, amely letölthető Android és iOS operációs rendszerekre egyaránt. A felülete három lapra van felosztva: eszköz, automatizálás és profil, amelyek közül az első a legfontosabb, mivel itt kaphatsz áttekintést az összes eszköz működéséről. Továbbá itt távolíthatsz el vagy adhatsz hozzá további készülékeket

Reméljük, sikerült az alapvető dolgokat átadni a Xiaomi okoseszközökkel kapcsolatban. Abban az esetben, ha lennének még kérdéseid, akkor javasoljuk, hogy fordulj a fentebb is említett webáruház munkatársaihoz. Ők majd megpróbálják a legjobb tudásuk szerint megválaszolni őket.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés