Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Mitől lesz jó egy methodos feeder bot?

Milyen tulajdonságokban mérhető egy methodos feeder horgászbot használati értéke? Honnan lehet azt tudni, hogy a kiszemelt pálca nyerő választást jelenthet-e, és jó eséllyel szolgálja ki az igényeket a vízparton?

Ennek járunk utána máris. Mivel az egyik legnépszerűbb horgász módszerről van szó, emiatt érthetően sokakat foglalkoztat a kérdéskör. Úgyhogy vágjunk is mindjárt a dolgok közepébe, mielőtt célba vennénk a halakat!

Methodos feeder bot keresésekor ezek a legfontosabb szempontok

Bár sokmindenre lehet figyelni természetesen, de 3 kulcsfontosságú tényező mindennél fontosabb. Ezek sorrendben az akció, a tömeg és egyensúly, illetve a minőség. A legjobb, ha ezeket együttesen sikerül figyelembe venni.

Például olyankor, amikor a TackleBait.hu horgász webáruház feeder bot kínálatában keresgélünk. Szinte biztos, hogy a fent taglalt szempontok iránytűként segíthetnek egy igazi methodos pálca sikeres megtalálásában.

A cél nem is lehet más, minthogy a választott modell kellő erőtartalékot adjon használat közben, legyen szó dobásról vagy a fárasztásról. Persze még könnyebbé teheti a keresést, ha megvizsgáljuk a method peca alapvető sajátosságait.

Milyen eszközigénye lehet alapvetően a methodos feeder horgászatnak?

A method módszer lényege ugyebár az egyszerűség és a hatékonyság. Egy speciális kosár, 6-8 centiméteres előke és egy nyerő csali kell hozzá. A cél nem más, minthogy a kosárba bújtatott csali a vízbe érkezve gyorsan bontani kezdjen, és az etetőanyagra rászívó halnak a horgunk is a szájában kössön ki.

Jellemzően azokon a vizeken működik eredményesen a módszer, ahol a halak nagy számban vannak jelen. Ezáltal gyakorlatilag alapozó etetésre sincs igazából szükség, ha pontosan egy helyre tudunk dobálni, akár az is elég lehet az élménypecához.

Methodozásnál arra törekszik egy ambiciózus horgász, hogy adott időn belül a legtöbb halat szákba terelje. Ezért botválasztásnál a fárasztási potenciál is szerepet kell, hogy játsszon. Méghozzá a method kosarak minél precízebb dobásának lehetőségével együtt.

Ideális esetben a választott pálca ár-érték arányt tekintve is elérhető

Vagyis akkor is férhessünk hozzá a választott ár-szegmensben az elérhető legjobb anyagokból készült modellekhez, ha nem feltétlenül tudunk vagy akarunk többet áldozni egy csúcskategóriás darabra.

Jogos elvárás, hogy megfizethető áron is hozzá lehessen jutni egy precíz, könnyű súlyú, kézreálló, minőségű anyagokból készült methodos bothoz. Méghozzá a célokhoz tökéletesen passzoló hosszúságban, ideális dobósúllyal és megfelelő akcióval a sikeres fárasztásokhoz.

Külön bővítheti a mozgásterünket, hogy a legtöbb feeder pálcához hasonlóan a methodos modellek is három különböző erősségű spiccel kaphatók. Így mindig aszerint tudunk variálni, hogy az adott napon mennyire óvatosan vagy épp intenzíven táplálkoznak a halak.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés