Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Hogyan mérd fel az általad kiszemelt kanapét?

Egy kanapé vásárlása rendkívül nagy dolog, mivel ez a bútordarab lesz a nappali vagy a társalgó központi eleme az elkövetkező években. Ezért semmiképpen sem szabad elhamarkodni a döntést.

Fontos, hogy mielőtt bármibe is belevágnál, nézz utána a kanapé méreteinek, mérd meg a helyiséget, ahová szánod, és vedd figyelembe a szoba megközelítését is! Hiszen hiába tetszik neked például a Kanape.net sarokülőgarnitúrái között megtalálható Amigo modern sarokkanapé, és passzol nagyszerűen a nappalidba, ha nem tudod bevinni a lakásba, mert nem fér el a szűk folyosókon, vagy nem lehet átpréselni a bejárati ajtón.

Ebben az útmutatóban megosztjuk a legfontosabb tippjeinket, amelyek segítségével megfelelően fel tudod mérni az általad kiszemelt kanapét.

Első lépés – Határozd meg a kívánt kanapé méreteit!

Nehéz megállapítani egy kanapé valós méretét, ha egy bemutatóteremben vagy online bútorwebáruházban látod. Szerencsére a legtöbb kereskedőnél a méretek fel vannak tüntetve a bútordarab leírásában. Abban az esetben viszont, ha ezeket nem találod, akkor ideje elővenni a mérőszalagot, vagy megkeresni a kereskedőt, hogy lásson el a szükséges információkkal!

Ezt a lépést semmiképpen sem hagyhatod ki, hiszen a túl nagy kanapé túlterhelheti a helyiséget, ami így vizuálisan rendkívül szűknek tűnik majd. Míg a túl kicsi ülőalkalmatosság elveszik a többi bútor között, ami hűvös ürességet teremt a szobában.

Második lépés – Határozd meg a lakás méreteit!

Miután megvannak a kanapé méretei, a következő lépés az otthonod és annak a helyiségnek a megmérése, ahová a kanapét szánod.

Mérd meg a folyosókat és a bejáratokat!

Meglepő, milyen gyakran figyelmen kívül hagyjuk ezt a pontot, de ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a kanapét egyáltalán be tudjuk vinni a lakásba. Kezdd azzal, hogy megméred az összes ajtónyílást, amelyen a kanapénak át kell menni! Nem szabad megfeledkezni arról, hogy különösen a régebbi otthonokban a falnyílások mérete ajtónként változhat.

Emellett még figyelembe kell venni a szűk sarkokat, a lépcsőházakat és az olyan akadályokat is, mint például a radiátorok. Ezek ugyanis szintén sokszor okoznak bosszúságot a kanapé felvitele közben.

Mérd meg a kívánt helyiséget!

A kanapénak a helyiség méreteivel is arányosnak kell lennie. Ezért mindenképpen mérd meg a szoba teljes alapterületét, és hasonlítsd össze a kanapé méreteivel. Abban az esetben, ha vizuális típus vagy, és szeretnéd jobban átlátni a végeredményt, akkor érdemes egy méretarányos tervet készítened a kanapéról és a szobáról egy nagyobb kartonpapírból. Ez lehetővé teszi majd a különféle konfigurációk kipróbálását, hogy ellenőrizhesd, jól funkcionál-e a kanapé a helyiségben.

Reméljük, hogy ez az útmutató segít abban, hogy rálelj a tökéletes méretű kanapéra. Ha mégis maradtak volna benned kérdőjelek, akkor javasoljuk, hogy keresd meg a fentebb is említett webáruház munkatársait. Ők majd ellátnak a szükséges tanácsokkal és információkkal.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés