Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Mi a különbség a demo és az éles kereskedés között?

Ma már rengeteg felület érhető el arra az esetre, ha úgy döntünk szeretnénk belevágni a tőzsdézésbe vagy éppen a kriptovaluta kereskedésbe. Az utóbbihoz kapcsolódó szolgáltatások fejlődnek a leggyorsabb ütemben, ami egyáltalán nem meglepő, hisz egy igazán fiatal és izgalmas területről van szó.

Ezért is fontos, hogy lássuk mi a különbség a demo és az éles kereskedés között.

Mit jelent maga a demo kereskedés?

Ma már, ha úgy döntünk, szeretnénk belekóstolni a kriptoval való kereskedésbe, befektetésbe, akkor számtalan szolgáltatás közül válogathatunk. Ott vannak például a Tradensea csomagjai, amiben mindent megtalálhatunk az elinduláshoz, valamint a folyamatos fejlődéshez, szintlépéshez is. Még mielőtt azonban belemerülünk a kereskedésbe, érdemes tisztázni, hogy pontosan mit is jelent a demo lehetőség?

Magából a kifejezésből már sokan gondolhatják azt, hogy itt egy bevezető ajánlatról van szó, ahol korlátozottan kipróbálhatunk egy-két szolgáltatást, de a teljes élményhez fizetnünk kell. Ez azonban csak részben igaz, ugyanis kriptovalutával történő kereskedés esetén a demo lehetőség azt jelenti, hogy mindent megkapunk, amit az adott felület kínálni tud, egy “apró” különbség van az éleshez képest: nem kockáztatunk semmit. A demo verzióval minden egyes segítséget, szolgáltatást megkapunk, amit a fizetős funkcióval is megkapnánk, viszont meggazdagodni nem fogunk belőle, legalábbis anyagilag.

Ugyanis pont az a célja a demo kereskedésnek, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk az elinduláshoz. Kipróbálhatjuk a közkedvelt a kriptovalutákat, de nyugodt szívvel “kockáztathatunk”, azaz megnézhetjük új, kevésbé ismert digitális pénzek teljesítményét is. Minimális korlátozással fogunk találkozni csak, például korlátozva van a tranzakciók, ügyletek száma, de nem kell aggódni, ahhoz mindenképpen elég, hogy megtudjuk: bele akarunk vágni élesben vagy sem.

Érdemes az éles előtt demo kereskedéssel foglalkozni?

A válasz röviden: mindenképpen. Ha új felülettel ismerkedünk, legyünk bármennyire is tapasztaltak, akkor is érdemes a demo lehetőséggel indítani. Nemcsak azért, hogy ne kockáztassuk a saját pénzünket, hanem ezáltal megismerhetjük az adott platform nyújtotta szolgáltatásokat. A kereskedés során nemcsak azt kell eldöntenünk, hogy mennyi pénzt akarunk mibe fektetni, hanem azt is, hogy melyik felületetet, oldalt használjuk mindehhez, valamint van-e szükségünk plusz szolgáltatásokra.

Mi következik a demo után?

Ha kimerítettük a demo kereskedés lehetőségeit vagy úgy érezzük ideje tovább lépni, akkor általában két út áll előttünk: tanulás és további tapasztalat- és információszerzés a témában, a kereskedés területén, vagy megtesszük a nagy lépést, és belevágunk az éles kereskedésbe. Bármelyik irányba is indulunk el, érdemes alaposan átgondolni, és csak az ideális platformon kezdjünk el kereskedni, például ahol elég tapasztalatot szereztünk a demo lehetőség által.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés