Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

A személyes higiénia segítő eszközei a wc-magasítók

A wc-magasítók tipikusan olyan eszközök, melyek a szokványos hétköznapokon nem igazán jutnak eszünkbe. Bizonyos helyzetekben viszont rengeteget segíthetnek, például a mosdó biztonságosabbá tételében. Különösen veszélyeztetettek az idősek, így számukra szinte kötelező.

Akadálymentesített, biztonságos környezet

A statisztikák szerint a 65 év felettiek körülbelül 30%-a elesik legalább egyszer a lakókörnyezetében, az esetek felénél mindez többször is megtörténik. Időskorban viszont nagyobb a kockázata, hogy egy-egy esés következtében komolyabb sérülések is kialakulnak. Ennek kiküszöbölése érdekében célszerű praktikus eszközökkel lehetővé tenni a biztonságos mosdóhasználatot, erre a célra tökéletesek a wc-magasítók. A Rehaker.hu wc-magasítók bőséges kínálatából mindenki kiválaszthatja a számára legoptimálisabbat.

Gondolnunk kell rá, hogy a vizes fürdőszoba mekkora rizikófaktort jelent, érdemes tehát mindent megtenni a biztonságosabb mosdóhasználat érdekében. Különösen javasolt időseknek, műtétek utáni időszakban, valamint balesetet követő rehabilitáció során. Alkalmazásukkal csökkenthető a táv a leülés és a felállás során, sőt kerekesszékből való átülésnél is hatalmas segítséget jelentenek. Körülbelül 7-15 cm-rel növelik az ülésmagasságot, a rögzítésük pedig gyorsan és könnyen megoldható.

Elérhetők karfás és fedeles változatok, ugyanakkor állítható magasságú tartólábakkal rendelkező modellek is beszerezhetők. Utóbbiak segítségével teljesen személyre szabható a magasító mérete.

Ajánlott prémium wc-magasítók

Kényelmes alkalmazást tesz lehetővé az anatómiai kialakítású Compact Plus wc-magasító, mely ideális minden szabványos wc-csészéhez. Könnyen rögzíthető, 11 cm-rel növeli a magasságot. Felszerelése és eltávolítása szerszám nélkül megoldható, ezáltal a takarítása is gyerekjáték. Kényelmes és higiénikus a vízálló PVC borításnak köszönhetően, illetve nagy sűrűségű hab alapanyaga révén. Az átlagosnál nagyobb testtömeg esetén is alkalmazható biztonságosan, mivel 185 kg-ig tesztelt modell.

A Clipper VII típus karfával és fedéllel felszerelt, tartólábai által beállítható a kívánt magasság. Tökéletes stabilitást garantál acél lábai révén. Rögzítése 4 db pánt segítségével könnyen kivitelezhető. A lehajtható fedél még higiénikusabb használatot biztosít, az eszköz 150 kg-ig terhelhető biztonsággal. Az ülőke magassága 2,5 cm-enként állítható igény szerint, 52 és 65 cm közötti intervallumban.

Milyen esetekben javasoltak?

Idősebb korosztálynak, műtéteket követően, valamint balesetek után a rehabilitáció során mindenképpen ajánlott a wc-magasító használata. Ugyanakkor a derék- és térdfájással küzdők mindennapjait is segítik. A magasítók által könnyebbé válik a felállás és leülés, ráadásul a biztonság mellett egy higiénikus, kényelmes megoldást kínálnak. Különféle kialakítású modellek is elérhetők, fedeles, állítható tartólábakkal rendelkezők, karfával ellátottak egyaránt.

Hirdetés