Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

A száraz kutyatáp teljes értékű eleség

A táplálék éltető forrás, ami minden élőlény számára a lét alapja. Így van ez az ember leghűségesebb barátainál, a kutyusoknál is. Manapság azonban a bőség zavarával küzdhetnek a lelkes, de nem kellő ismeretekkel vagy tapasztalatokkal felvértezett gazdik. Már az a kérdés is, hogy száraz vagy nedves kutyatáppal töltsék meg kis vagy nagy kedvencük pocakját, bizony fogós és ravasz. Sokféle szempont szerint lehet választani, de a vezérfonal mindig az összetétel legyen, hogy a tálba kerülő adagok fedezni tudják a szőrös barátod tápanyag- és vitaminszükségletét.

Tápláld igény szerint

A Falatozoo.hu állateledel webáruház kutyatáp kínálata gazdag, nagyon sok ismert és kevésbé ismert, de mindenképp minőségi eledeleket szerezhetsz be itt és kényeztetheted velük örökmozgó és hűséges tappancsos társad. Persze nem biztos, hogy pont az a száraztáp fog ízleni neki elsőre, amit te a legmegfelelőbbnek tartottál. Ezen segítenek a próbacsomagok, hogy ne kelljen az egész nagy adagot megvásárolnod.

Gyakori kérdés, hogy teljes értékű étket jelent-e a kutyák számára a száraz kutyatáp? Nagyon fontos ám ez. Abban az esetben igen a válasz erre, ha a száraz eleség minden olyan lényeges tápanyagot tartalmaz, amire a kutyának az adott életszakaszában szüksége lehet. Más kell ugyanis a kölyköknek, a vemhes anyakutyusnak, és más az idősödő, már nem olyan aktív szőrös barátodnak. Éppen ezért érdemes nagyon jó minőségű száraztápot választani, mert emellett nem kell más kiegészítőket adni a kutyának.

Sokkal kalóriadúsabb étek

A száraz kutyatápok sem egyformák, hiszen vannak közöttük egységes darabokból álló típusok és vannak keverékek is. Előbbiek a kekszek, krokettek vagy pelletek, utóbbiak azonban lényegében pehelykeverékek. Ami közös bennük, hogy a víztartalmuk nem lehet magasabb, mint 14 százalék. Ez azért nagyon előnyös, mert ezáltal igen hosszú ideig eltarthatók a száraz kutyatápok, tehát egyszerre nagyobb mennyiséget is meg lehet belőlük venni, ami miatt a gazdi zsebében több pénz maradhat.

A száraz kutyatápok sokkal több kalóriát tartalmaznak, így kisebb adagokban lehet adni a kedvencednek. A fogak ápolásában is jelentős a szerepük, mert eltávolítják a foglepedéket. Mondhatni két legyet üthetsz egy csapásra.

Nagyon könnyű a kezelése

Ha száraz kutyatáppal eteted kedvenced, mindig gondoskodj a megfelelő mennyiségű, tiszta ivóvízről számára, hiszen – ellentétben a nedves tápokkal – a szárazeleségre sokkal többet isznak az ebek. Az önetetőben is hagyhatsz otthon a száraztápból, ám csak a napi adagjának maximum a felét. Az extrudált tápok ugyanis képesek megduzzadni az eredeti méretük két-háromszorosára is. Ez pedig a nem olyan nagy kutyapocakban bizony gondokat, rosszullétet vagy hányást is okozhat.

A jó minőségű száraz kutyatápok tartalmaznak minden fontos összetevőt, amelyre szőrös kedvencednek szüksége van az egészséges és kiegyensúlyozott élethez.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés