Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Egy izgalmas foglalat 2 nano SIM-kártyához az Attend-től

Rövid interjú keretében ismerkedhet meg a piacon jelenleg elérhető legkisebb kártyafoglalattal 2 db Nano SIM kártya számára, amellyel 50% PCB-területet is megtakaríthat, miközben az alkalmazás megbízhatósága, kényelme és műszaki követelménye változatlan marad.

A két Nano SIM kártyát befogadó Attend 115U-B100 foglalat forradalmi kialakításával kapcsolatos kérdéseinkre Pavol Buhla, az SOS electronic termékszakértő-vezetője válaszol.

A Nano SIM-kártya foglalat első ránézésre egyszerű alkatrésznek tűnik. Kiemelné az Attend új termékének lényegét?

Természetesen. Biztosan egyetért velem abban, hogy a terület könnyebb megértésének érdekében a köznyelvben gyakran használjuk az „akkora, mint egy focistadion”, vagy „akkora, mint két futballstadion” hasonlatot. Most képzeljünk el két futballstadiont, amelyek a fű gyökerénél érintkeznek – a műfűnek valószínűleg nincs gyökere, de ezzel most ne foglalkozzunk. A SIM-kártyatartók tajvani gyártója, az Attend ezen az elven alapuló megoldással állt elő.

Rendben. Elmagyarázná most műszakilag egy adott termék esetében?

Képzeljünk el tehát két nano SIM-kártyát, amelyek a képzeletbeli „focistadion gyökérzetével” csatlakoznak egymáshoz. Két kártya ilyen módon történő elhelyezésével – a szokásos egymás melletti helyzetükhöz képest – a PCB felületének felét takarítjuk meg. Úgy gondolom, hogy ez a 115U-B100 foglalatnak köszönhető extra szabad hely minden elektronikai gyártónak imponál.

attend 115U B100 nano sim sos electronic

Valószínűleg ez lesz a legnagyobb előnye. De nem az egyetlen, ugye?

Az Attend 115U-B100 Nano SIM-kártya foglalat sokkal többet kínál az eszközgyártók számára.

Mivel ez egy ún. “Tray push-push” változat, azaz a foglalat egy kivehető 115U-T003 tálcát tartalmaz, amelyet külön kell megrendelni. Így kényelmesen behelyezheti a tálca egyik oldalára az egyik SIM-kártyát, a másik oldalra a másik SIM-kártyát, és felületi rögzítéssel a NYÁK-ra szerelt tartóba tolhatja. A “Push-push” rendszer azt jelenti, hogy a fiókot egy nyomással rögzítheti a foglalatban, ismételt megnyomással pedig kioldhatja, majd könnyedén kihúzhatja.

attend 115U B100 nano sim sos electronic

A megoldás további előnye, hogy a kártya számára kialakított helyen a tálcán van egy rugalmas elem, amely biztonságosan rögzíti a kártyát. Maga a tálca is úgy van kialakítva, hogy ne lehessen fordítva behelyezni. Az érintkezők száma 2 x 6, és a kártyák jelenlétét észlelő érintkezők felismerik a kártya nélkül behelyezett üres tálcát.

Természetesen ez az egyedülálló tálcával rendelkező foglalat megfelel az ütés- és rezgésállóság követelményeinek, így az ipar szinte minden területén alkalmazható. Ráadásul az Attend gyártó rendelésre más méretben is elkészítheti a tálcát arra az esetre, ha a teljes tartót valamilyen okból távolabb kellene elhelyezni a PCB szélétől.

Igazán praktikus megoldás két Nano SIM kártya tárolására. Milyen benne rejlő lehetőségeket lát?

Valóban számos lehetőség kínálkozik. A legnagyobb felhasználási lehetőség azokban az eszközökben rejlik, amelyeket a mobilszolgáltatók hálózatához lehet csatlakoztatni, és az államhatárok vagy egy adott szolgáltató által lefedett terület átlépésekor, de a járműkövető, flottakezelési, V2X (Vehicle-to-everything) eszközökben is használható – kerékpármegosztók, gateway, rádióvevők az interneten keresztül. Minden bizonnyal értékelni fogják a gépjármű-számítógépek vagy a Smartmetering berendezések gyártói is. Azonban, mint már említettem, a PCB-n megtakarított hely valószínűleg minden elektronikai gyártónak tetszeni fog.

Ön szerint melyik három szolgáltatás vagy előny a legfontosabb ügyfeleink számára?

Röviden összefoglalom. Szerintem praktikus a fiókkal ellátott „push-push” rendszer, a jelentős helymegtakarítás a PCB-n, valamint a biztonsági elem a Nano SIM kártyák és a tálcák készülékben való rögzítéséhez.  Megemelítenék azonban még egy előnyt, mégpedig a gyártóval való egyeztetés lehetőségét, és a fiók méretének a készülék egyedi követelményeihez való igazítását.

Végezetül szeretném megemlíteni, hogy az ATTEND két Nano SIM-kártya befogadására alkalmas foglalatát 115U-B100 és a hozzá tartozó 115U-T003 tálca is megtalálható kínálatunkban. További műszaki információt az SOS electronic weboldalon található adatlap biztosít.

Kérdéseire szakmai válaszokat kaphat az SOS electronic csapatától az info@soselectronic.hu címen.

Hirdetés

További cikkek a témában