Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Bőrödnek is szüksége van C-vitaminra!

Mind tudjuk, mennyire fontos, hogy szervezetünket elegendő mennyiségű C-vitaminnal támogassuk. Ha jól gondoskodunk a pótlásáról, ennek a vitaminnak számos pozitív hatása van szervezetünkre és bőrünkre is. Lássuk, mennyi mindent köszönhetünk neki!

C-vitamin a kozmetikumokban

Az emberek már a 19. században kezdték megérteni a citrusfélék fogyasztásának fontosságát az egészség megőrzése érdekében. A titok azonban a citrusfélékben található C-vitamin bevitelében rejlik, nem pedig a narancs ajánlott napi mennyiségének elfogyasztásában. Amellett, hogy szervezetünket, immunrendszerünket is hatékonyan támogatja, bőrünk egészségét és szépségét is befolyásolja.

Bár testünk rendkívül sok mindenre képes, a C-vitamint önmagában nem tudja előállítani, így gondoskodnunk kell a pótlásáról. A bőr esetében a belső segítség nem elegendő, hanem nagyszerű, C-vitamin tartalmú készítményeket érdemes alkalmazni a ragyogó és egészséges arc érdekében.

Szerezz be kiváló C-vitaminos kozmetikumokat a helloskin.hu honlapjáról, és támogasd bőröd, hogy minden nap ragyoghasson!

Mi mindent köszönhetünk a C-vitamin hatóanyagnak?

Az aszkorbinsav a C-vitamin legtisztább formája, nagy mennyiségben alkalmazva rendkívül hatékonyan kezeli a pattanásokat, csökkenti a gyulladást és halványítja a pigmentfoltokat. Kivételes regenerációs potenciálja jótékony segítséget nyújt az UV-sugárzás által károsított sejteknek is.

Nem utolsósorban pedig a bőrt érő antioxidáns hatásának köszönhetően kiváló kollagéntermelő képességével a ráncok ellen is küzd. Ugye, milyen sokoldalú hatóanyag?!

Mivel a C-vitamin származékok kémiailag stabilak, kiváló alapanyagot képeznek az arcápoló kozmetikumokhoz. Az érzékeny bőrűeket kevésbé irritálja, mint a tiszta aszkorbinsav, ám ennek ellenére ajánlatos óvatosan kezelni őket, és fokozatosan bevezetni őket az arcápolási rutinba.

Hogyan használj C-vitaminos kozmetikumokat?

A C-vitamin tartalmú kozmetikumok minden bőrtípusra alkalmasak, de ha érzékeny bőrrel küzdesz, fokozottan ügyelj rá a használat során. Kezdd azzal, hogy egyszer illeszd be a terméket a heti arcápolási rutinba, majd hetente növeld a használatát. Ily módon megakadályozhatod, hogy ez a hatóanyag bőrirritációt okozzon, ha hagyod, hogy bőröd fokozatosan alkalmazkodjon hozzá.

Bár a C-vitaminos készítmények hatásosak a májfoltok, pigmentfoltok kezelésében, nem érhetünk el hatékony eredményt, ha nem használunk minden nap fényvédőt. Fontos továbbá fokozottan figyelni, és óvatosan bánni a retinol és hámlasztó termékek együttes használatával, C-vitaminos készítmény alkalmazásakor.

Böngészd végig a helloskin.hu honlapján elérhető hatalmas választékot, és állíts össze ízlésednek és bőrtípusodnak megfelelő rutint minőségi koreai és magyar kozmetikumokkal!

Hirdetés