Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

ARBURG Hungária – Majális 2022

Néhány év pandémia miatti kihagyás után, idén ismét vendégül látta partnereit budapesti székhelyén az Arburg Hungária Kft.

A két napos rendezvényen a cég szakértői számos újdonságot mutattak be a műanyagipar területéről.

Csizmadi László ügyvezető köszöntőjét követően a szakmai előadásokon az érdeklődők megismerhették többek között a GESTICA intelligens vezérléstechnikai megoldásait, az Arburg Medical orvostechnikai lehetőségeit, valamint a fröccsöntésben nagyobb teljesítménysűrűséget és hosszabb élettartamot kínáló új bolygóműves meghajtót. Mindkét napon az előadások után workshop zárta az eseményt.

Több tengelyes robotok GESTICA vezérléssel

A vezérlésekről szóló előadásból kiderült, hogy az univerzális SELOGICA és GESTICA vezérléssel többtengelyű Kuka robotokat is éppen olyan kényelmesen programozhatnak a felhasználók, mint az Arburg ALLROUNDER fröccsöntőgépeket és a MULTILIFT robotrendszereket. A megszokott kezelői környezetben dolgozhat a felhasználó, és nem szükséges speciális programozási ismeretekkel rendelkeznie az összetett folyamatokhoz. A robotfolyamatokat könnyedén, gyorsan és kényelmesen lehet létrehozni a grafikus szimbólumok használatával, beleértve az olyan funkciókat, mint az alaphelyzetbe állás vagy a tesztdarabok, valamint a jó és a selejtes darabok szétválogatása.

A GESTICA vezérlés jellemzői:

  • Önálló programozás már egy hét ARBURG-tanfolyam után
  • A kezelő a robotfolyamatokat bármikor önállóan meg tudja változtatni
  • Jóval kisebb szerelési igény az akár 70%-kal rövidebb beállítási idővel
  • Egyszerű és gyors indulási program központi gépvezérléssel
  • Optimalizált ciklusidő szinkronmozgásokkal.

Arburg Medical

Az olyan ágazatok, mint az orvosi technológia, különleges megbízhatóságot igényelnek. Rugalmas tisztatér-koncepcióink megfelelnek a pontosság és a tisztaság szempontjából kihívást jelentő követelményeknek. -derült ki az orvostechnikai előadásból. Speciálisan felszerelt ALLROUNDER fröccsöntő gépekkel biztosítjuk a felhasználók sikerét. Az implantátumoktól és a fogászati fúróktól a fecskendőkig: megtaláljuk a megfelelő fröccsöntési megoldást bármilyen orvosi alkalmazáshoz. Az ALLROUNDER rozsdamentes acél változatai ideálisak részecske- és csíramentes körülmények között történő működésre.

Bolygóműves meghajtó

Az elektromos és hibrid ALLROUNDER berendezések egyedi bolygóműves meghajtóinkkal vannak felszerelve -kezdődött az Arburg majális utolsó előadása. Ezek a nagy teljesítménysűrűség és üzembiztonság, valamint a hosszú élettartam mellett számos egyéb előnyt is kínálnak. Emellett öt év garanciát adunk az ARBURG által kifejlesztett és gyártott bolygóműves meghajtókra. A bolygóműves meghajtók biztosítják, hogy a motor forgómozgása a fröccsöntő gépben lineáris mozgássá alakuljon át. Megnövelik a fröccsöntő gép élettartamát, és biztosítják, hogy kevesebb legyen a meghibásodás.  A bolygóműves meghajtók teljesítménysűrűsége akár 100%-kal nagyobb, mint az olcsó golyósorsós meghajtóké. Az ARBURG bolygóműves meghajtók különlegessége az optimalizált olajkenés és az aktív folyadékhűtés. Az aktív folyadékhűtés állandó üzemi feltételeket biztosít, így kevesebb a meghibásodás. A zsírzáshoz képest az olajkenés csökkenti a karbantartási erőfeszítéseket és a golyós orsók kopását – a gép élettartama ezzel megnő. A bolygóműves meghajtók teljes terhelés mellett is megbízhatóan működnek.

 

Hirdetés

További cikkek a témában