Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

DP-Fast a még jobb varratminőség érdekében

Az SKS hegesztőrendszerek flexibilis alkalmazhatóságukról, valamint fenntarthatóságukról ismertek az autóiparban. Ügyfeleink projektjeinek eredményeként egy speciális beállítást fejlesztettünk ki. Felhasználóink további lehetőséget kapnak a folyamatoptimalizálásra a paraméterek gyors, ciklikus megváltoztatásával a hegesztési folyamat során.

Ügyfeleink tapasztalatainak kiértékelése, az elvégzett hegesztési kísérletek, valamint az ezekből származó eredmények feldolgozása képezik az SKS alapkompetenciáját. Ezen adatokat világszerte összegyűjtjük az ügyfélszolgálati központokból és hegesztőlaboratóriumokból, majd kiértékeljük a kaiserslauterni központban. Az eredményeket azután átvezetjük a gyakorlatba. Ebből egy speciális beállítás adódott két variációval, amelyekkel a hegesztési eljárások paraméterezése és alkalmazási lehetőségei kibővülnek: DP-Basic és DP-Fast.

A DP kettős fázist jelent. Két különböző huzalelőtolási sebesség és / vagy teljesítményparaméterek periodikus váltogatása a hegfürdőt irányított pulzálásra kényszeríti. Az ömledék ebből származó torlódása – apadása jobb résáthidalást és terülési tulajdonságokat eredményez. A teljesítményszintek definiáltan vezérelt átkapcsolása célzott hőbevitel-vezérlést tesz lehetővé. Alumínium vagy bevonatos acélok kötéseinél így csökkenthető a pórusképződés. Az így nyert, tetszetősen pikkelyezett varratkülalak kielégíti a látható varratok magas vizuális követelményeit.

A DP-Basic bármely SKS hegesztési eljárásváltozattal alkalmazható. A DP-Fast a MIG/MAG, I-, illetve KF-Puls eljárásváltozatokkal kombinálható, és ezáltal széles felhasználási területet tesz lehetővé. A DP-Fast esetében a frekvencia 25 Hz-ig történő növelhetősége akár nagy hegesztési sebességek esetén is finoman pikkelyezett és jól terülő varratperemet eredményez. A folyamatvezérlőben a szakértő mód ezen felül még finomabb beállításokat kínál az optimális folyamat eléréséhez.

Ez az új beállítás minden sztenderd SKS rendszert használó számára ingyenesen rendelkezésre áll hegesztési eredményei javítása érdekében.

Hirdetés

További cikkek a témában