Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Mosolyogj te is bátran!

A foghéj alkalmazása az esztétikai fogászat egyik közkedvelt módszere. Olyan lehetőség, amivel neked is érdemes élni abban az esetben, ha elégedetlen vagy a frontfogaid állapotával. Ha te is bátran szeretnél mosolyogni, akkor élj vele!

Milyen esetekben ajánlott a foghéj alkalmazása?

A foghéj minden olyan esetben segítséget jelent, amikor a különböző esztétikai hibákat kívánják kíméletes módszerrel eltüntetni. Például ilyenek azok a fogelszíneződések, amelyek már fogfehérítéssel nem múlnak el. Ilyenkor a foghéjak használata megoldja a gondot.

Szintén gyakori, hogy az évek múlásával lepattoghat a metszőfogak éle, és zománchibák is jelentkezhetnek – ami sokakat zavar. A fogak közötti rések is feszélyezhetnek annak ellenére is, hogy nem jelentenek betegséget. Bármelyik probléma is áll fenn, a foghéj professzionális alternatíva a megoldására.

Óriási előnye, hogy a beavatkozás csiszolás nélküli

Míg a fogkoronák felhelyezéséhez az egészséges foganyagból viszonylag sokat le kell csiszolni, addig a foghéjnál erre nincs szükség. A budapesti Jildent Clinique szakorvosai is előszeretettel ajánlják a pácienseknek ezt a lehetőséget, hiszen csak minimális csiszolással zajlik a beavatkozás.

A foghéjak fajtái:

  • Indirekt héjak – ez a porcelán héj, amihez egy fogtechnikus munkája is szükséges.
  • Direkt héjak – kisebb esztétikai problémák esetében nem kell napokig vagy hetekig várnod a leendő, fogakat fedő héjakra, mert azokat a fogorvos azonnal elkészíti kompozit tömőanyagok egymásra rétegezésével.

A foghéj elkészítésének folyamata

Az, hogy a foghéj miként készül el, illetve miként helyezik fel, nagymértékben attól függ, hogy melyik alapanyag lesz a kiválasztott. Erre mindig a fogszakorvos tesz javaslatot, miután elvégzi az egyéni állapotfelmérést, ugyanis ezek az egyedi fogászati sajátosságok döntik el, hogy kinek mi a legoptimálisabb.

Érzéstelenítés után a szükséges minimális mennyiséget eltávolítják a fogzománcból annak érdekében, hogy legyen hely a foghéjnak. Ezután a porcelán héjak esetében mintát vesznek a fogakról, mindkét állkapocsról, és kiválasztásra kerül a megfelelő színárnyalat – és a minta a fogtechnikushoz kerül. Amíg az elkészül, addig ideiglenes héjat tesznek fel a fog érzékenységének kivédésére és az esztétikus megjelenés biztosítására. Amikor a végleges héj elkészül, megtörténik a próba. Ha nincs szükség korrigálásra, akkor a fogorvos egy speciális erős ragasztó segítségével a helyére rögzíti a héjakat.

A direkt héjak azonnali eredménnyel járnak

A direkt héjak alkalmazása eltér az indirekt héjakétól, ugyanis itt a fogak előkészítése után azonnal megtörténik annak a kompozit anyagnak a felhelyezése, ami a fény hatására megköt. Az anyag rétegezését a fogorvos végzi, majd végül a fogakat zománc színnel borítja, hogy azok esztétikailag is tökéletesek legyenek. Végül a folyamat a foghéj polírozásával zárul.

Szeretnél bátran mosolyogni? Akkor ne habozz, élj az esztétikai fogászat kiváló lehetőségeinek egyikével, a direkt vagy az indirekt héj alkalmazásával. Mosolyra fel!

Hirdetés