Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Finn szauna vagy infraszauna: melyik számodra a jó választás?

Mindenki tudja, hogy a szaunázás nagyon egészséges, emellett kedélyjavító hatása is van. Nem csoda, hogy a wellnesshotelekben oly sokan járnak szaunába. Ám ma már az otthonunkban is hódolhatunk ennek a szenvedélynek!

A szaunázás előnyei

A szaunázás szokása Skandináviából ered, az ottaniak találták fel a gőzfürdőt. A finn szaunát valószínűleg mindenki ismeri: a kabinban forró, párás levegő van, gyakran 70-100 fok, melytől hamar leizzadunk. Ennek hatására sok méreganyag távozik a testünkből, ami nagyon egészséges, bőrünk is felfrissül.

Az infraszauna működési elve más: itt nem a szaunakályha, hanem egy infrasugárzó adja a meleget. Itt csupán 45-60 fokra kúszik fel a hőmérő higanyszála, az infrasugarak a bőrünk alá jutva fejtik ki hatásukat. Kiváló lehetőséget nyújt ez a változat is a relaxálásra, kikapcsolódásra, gyógyulásra.

A szaunázás egyik legnagyobb előnye, hogy pihenve, megerőltető mozgás nélkül is javíthatunk testünk állapotán, akár fogyni is tudunk így. Épp ezért olyan gyakori manapság, hogy sokan otthonukba is szereltetnek be szaunát, és akár naponta élvezik áldásos hatásait.

Mi alapján válasszunk?

Ha már eldöntöttük, hogy vásárolunk szaunát a lakásunkba, azt kell kitalálni, melyik fajtát válasszuk. Mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek is.

Érdemes egy szakáruház honlapján tájékozódni a részletekről. A Magyar Brands-díjjal bíró Homelux áruház wellness és spa termékei között bőséges kínálatból válogathatunk, s minden szaunáról részletes leírást is olvashatunk. Ez nagyban megkönnyíti a döntést. Az is jó, hogy itt beüzemelés és akár prémium kiszállítás is kérhető, így a legbiztonságosabb módon kerülhet be lakásunkba az új szauna.

Hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat, az függhet a kabin méretétől, a kinézettől és attól is, hányan, milyen célból és milyen gyakran akarjuk használni a terméket. Nem utolsó szempont az ár sem, de a jó minőség alapkövetelmény, ne adjuk alább!

Előnyök és hátrányok

Röviden összefoglaljuk, milyen jó tulajdonságokkal bírnak az egyes verziók és melyik kinek javasolt!

Gyorsabb felfrissülést biztosít az infraszauna, itt elég 30 percet ücsörögni, míg a finn szaunában akár órákon keresztül is pihenhetünk. Cserébe viszont hosszabb ideig tart felfűteni és csak akkor érdemes nekikezdeni a használatának, ha valóban van időnk elmélyült relaxálásra, nincs más fontosabb teendőnk. Mivel nagyobb méretű, akkor célszerű ilyet vásárolni, ha többen is használják egyszerre: igazi közösségi élményt nyújt.

Az infraszauna jó megoldás lehet a szívbetegeknek. A finn szaunák párás levegője ugyanis sokak számára elviselhetetlen: okozhat légzési nehézségeket, a pulzusszám is nőhet, így a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek nem ajánlott. Az infraszauna használata azonban éppen a vérnyomásproblémák esetén hozhat javulást.

Mindkét szaunához kaphatók kiegészítők is: illóolajokkal, aromákkal vagy fényterápiával még jobb hatást érhetünk el.

Hirdetés