Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Minden, amit az egyszer használatos sapkákról tudnia kell

Az egyszer használatos sapkák viselése létfontosságú lehet olyan higiénikus munkakörnyezetben, mint például az egészségügy, élelmiszergyártás, -csomagolás, gyógyszergyártás vagy elektronikai termékek összeszerelése, ahol a környezet tisztaságának biztosítása elsődleges.

Az egészségügyben különösen fontos, hogy az eldobható sapkák, egyéb egyszer használatos ruházat mindennapos viselése révén fenntartható legyen a steril környezet, csökkenthető legyen a fertőzésveszély.

Miért viseljen egyszer használatos sapkát?

Az Épkézláb Munkaruha eldobható sapkáit rövid ideig tartó speciális körülményekre, egyszeri hordásra tervezték. Az egyszer használatos ruházatot használat után ártalmatlanítani szükséges.

Az egészségügyben, vendéglátóiparban, valamint egyéb iparágakban is szükséges lehet sapka viselése a munkafolyamatok során, hogy emberi haj, izzadtság, egyéb szennyeződések ne kerülhessenek a feldolgozás során élelmiszeripari termékekbe, gyógyszerkészítményekbe, illetve műtétek során a felnyitott testrészekbe, sebekbe.

De a vendéglátóiparban, szállodákban is gyakran készítik be a szobákba figyelmességként zuhanyozáshoz, hogy megvédje a vendégek frizuráját a nedvességtől.

Kórházi látogatásnál, influenza és egyéb járvány idején jó szolgálatot tehetnek a mindennapi életben is a sapkák mellett az egyszer használatos maszkok is.

Milyen előnyei vannak az eldobható sapkáknak?

Az egyszer használatos sapkák előállítása viszonylag olcsó, gyártásuk egyszerű, nagy előnyük, hogy használat után eldobhatók, mivel így jelentős mosási költség takarítható meg, és elsősorban optimális steril környezetet teremthet velük. Ehhez hozzájárulnak az egyéb, tetőtől talpig steril viseletet biztosító, egyszer használatos ruházati darabok, mint a maszkok, köpenyek, kötények, overálok, cipővédők.

Az egyszer használatos sapkák anyaga általában nem szőtt polipropilén, de bármilyen anyagból is készüljenek, egész napos viselés során is jó szellőzést, kellemes viseletet biztosítanak a munkahatékonyság érdekében. A speciálisan készült anyag megakadályozza, hogy a hajszálak áttörjenek a sapkán, és így belekerüljenek az élelmiszerekbe, sebekbe, bármibe. Másrészről a dolgozóknak is megkönnyítik a munkavégzést azáltal, hogy nem kell a szemükbe hulló hajjal foglalkozniuk munka közben, hiszen a jól felrakott sapka megakadályozza azt.

A munkavégzés jellegétől függően többfajta változatban gyártják, legelterjedtebb az ún. harmónika klipsz sapka, amely a hagyományos gumis fejfedő vagy műtős sapka, de létezik sildes változata is, valamint a szakács csákó, a tisztatéri teljes fejet elfedő sapka, és a kámzsa is ide tartozik.

Mezőgazdasági munkákhoz a nyakat is takaró kámzsák ajánlottak.

Az egyszer használatos sapkák könnyű és kényelmes viseletet jelentenek, ugyanakkor olcsóak, egyszerűen használhatóak, mégis hatékonyak a szennyeződések ellen. A megfelelő védelemhez azonban a sapka helyes viselése elengedhetetlen.

Hirdetés