Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

TULIP – gyártástámogató applikációk

A TULIP lehetővé teszi mindenki számára, hogy gyorsan interaktív APP-okat készíthessen bármiféle programozási ismeret nélkül, amelyek felváltják a papír alapú folyamat dokumentációt. Gyorsan és egyszerűen hozhat létre interaktív alkalmazásokat a gyártáshoz a TULIP webalapú alkalmazásszerkesztőjével.

A papír továbbra is uralja a termelést. A gyártók papíralapú dokumentációt használnak a gyártás teljes területén, az összeszerelési utasításoktól a minőség ellenőrzőlistákon át a jelentésekig. A papír azonban sajátos kihívásokkal jár. A kézi adatgyűjtés időigényes és nagyobb a hibalehetőség is. A folyamatos fejlesztési kezdeményezésekhez vagy a kiváltó okok elemzéséhez szükséges hasznos információk megismeréséhez át kell alakítani az adatokat, ami költségekkel jár az adatgyűjtés, az elemzés és a jelentések készítése során.

Ha képes azonban egy PowerPoint prezen­tációt elkészíteni, akkor ugyan­ilyen könnyedén hozhat létre intelligens TULIP alkalmazásokat is folyamatai segítésére. Futtassa a Tulip APP-ot különböző típusú eszközökön: számítógépeken, táblagépeken, mobiltelefonokon, és most a legújabb CELOS verziótól kezdve, akár a DMG MORI gép vezérlőpultján is. Hozzon létre APP-okat a munkautasítások digitalizálásához és az operátorok irányításához, a gyártási adatok valós időben történő összegyűjtéséhez és megjelenítéséhez, vagy a gépbeállítási utasítások megjelenítéséhez és még sok minden máshoz. A használati lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, a TULIP biztosítja a megvalósítás platformját.

Hozzon létre egyszerűen testreszabott alkalmazásokat berendezéséhez, programozási ismeretek nélkül.

Az analóg, papír alapú folyamatokból a papír nélküli, digitális gyártássá való átalakulás a gyártás jövője. A DMG MORI 2019 óta dolgozik a TULIP-pal a digitális átalakulás lehetővé tétele érdekében. A CELOS világába integrálva a TULIP lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját digitális szkriptjeiket hatékonyan alkalmazzák a gyakorlatban, bármilyen speciális programozási ismeret nélkül.

„A TULIP egy digitális eszköz, amely lehetővé teszi a gyártók számára, hogy gyorsan és egyszerűen készítsenek saját APP-okat a gyártáshoz. Ide tartoznak például a digitális tesztjelentések, az interaktív szerelési utasítások, valamint az utómunkán átesett és hiányzó alkatrészek szisztematikus rögzítése és elemzése”

– jegyezte meg Bagdi Attila a DMG MORI HEITEC Digital Kft Digital Sales Managere.

Saját TULIP alkalmazások a DMG MORI gépein:

1.Beállítási utasítások

  • Folyamatmegbízhatóság: Nagyobb folyamatbiztonság az interaktív, lépésről-lépésre haladó utasításoknak köszönhetően, fotókkal, videókkal és rajzokkal
  • Hibajelentés: Egyszerű visszajelzés a gyakran előforduló problémákról, csupán néhány kattintással
  • Időmérés: A beállítási idők automatikus rögzítése és elemzése

2. Minőségi adatgyűjtés

  • Elemzések: A digitális minőségi adatok automatikus elemzése valós idejű betekintéssel a folyamatokba
  • IoT kapcsolat: Digitális mérőberendezések integrálása a TULIP APP-okkal
  • IT interfész: Adatátvitel a meglévő szoftverrendszerekbe, például a CAQ-rendszerekbe

3. Oktatás

  • Praktikus: Életszerű képzési lehetőség közvetlenül a gépen
  • Gépadatok: A gépi szenzorok adatainak integrálása az oktatáshoz az OPC UA interfészen keresztül
  • Gépi visszajelzés: Interaktív visszajelzés az APP-ban, ha a folyamat lépéseit nem megfelelően hajtották végre a tanulási folyamat előrehaladásához és ezek rögzítése

4 .Szerszámkezelés

  • Átláthatóság: A szerszám státuszának és állapotának egyszerű elemzése a gépen
  • Információszolgáltatás: Gyors hozzáférés az információkhoz a szerszámok kalibrálásakor
  • Biztonság: A selejt és a szerszámok életciklusainak dokumentálása és nyomon követése.

További információkért, bemutatóért és ingyenes próbaidőszakért lépjen kapcsolatba szakértőinkkel a sales@dmgmori-heitec.hu címen!

Hirdetés

További cikkek a témában