Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Te okosan mosol?

Sokan úgy gondolják, hogy ruhát mosni a mosógépek megjelenése óta gyerekjáték. Csak össze kell szedni a szennyest, behajítani a mosógépbe, utánaküldeni némi mosóport és öblítőt, kiválasztani egy szimpatikus programot, és már hátra is dőlhetünk.

Nos, annak, aki ebben a hitben él, a program lejárta után jön a feketeleves.

Persze, nem szó szerint. Sokkal rosszabb változatban: kinyúlt vagy elszíneződött ruha, éktelenkedő foltok, mosópor darabok, fura szag.

Természetesen nem létezik olyan ember, aki ne hibázna, de azért mindenképpen megéri arra törekedni, hogy minél jobban használjuk a mosógépünket. Ebben segít most az Otthonok & Megoldások használati útmutatója.

Megéri odafigyelni!

Ha még mindig azon a nézeten vagy, hogy a különféle mosási programok és trükkök csak az unatkozó és túlontúl precíz háziasszonyok vesszőparipái, akkor szaladj el gyorsan, vágj be mindent a mosógépbe, gyere vissza, olvass tovább, és körülbelül egy óra múlva térj vissza ezekhez a sorokhoz.

Közvetlenül az előtt, hogy elindulsz új ruhákat venni, vagy épp felírod magadnak egy postitre a fontos információkat, és odaragasztod a mosógépedre. Sokkal olcsóbb jól mosni, mint havonta új ruhákat vásárolni, és persze nem mellesleg környezetkímélőbb is!

Nem nagy ördöngösség, csak be kell tartani a játékszabályokat. Nincs belőlük sok, nyugi!

Hogyan mossunk helyesen?

Az első és legfontosabb, hogy az erősen szennyezett ruhákat ne dobjuk egyből a gépbe, hanem áztassuk be, és ha a szennyeződés úgy követeli meg, használjunk folttisztítót. Ma már szinte minden típusú foltra lehet kapni speciális folttisztítót, sőt némi utánjárás után akár természetes folteltávolítókkal is ügyeskedhetsz!

A második leggyakoribb hiba, hogy egyszerre túl sok ruhát akarunk bezsúfolni a mosógép dobjába. Ez több szempontból is roppant káros. Egyrészt megrövidíti a mosógép élettartamát, másrészt a ruhák sem tisztulnak meg rendesen, sőt akár dohos szaguk is lehet. Moss inkább többször kevesebbet, az biztosan nem lesz hiábavaló!

Végül, de nem utolsósorban a kedvenc hiba: a túl sok mosószer. Attól, hogy mi önkényesen adagot emelünk, nem lesz tisztább a ruha. Épp ellenkezőleg, ott maradhatnak a kis fehér mosópor darabok, amitől aztán indíthatjuk újra a gépet.

A zsebek kiürítését és a ruhákban lévő címkén a mosási útmutató figyelembevételét pedig már csak nagyon zárójelben jegyezzük meg!

Nem is gondolnád, mennyit tudsz spórolni azzal, hogy rendeltetésszerűen használod a háztartási gépeid! Ellenőrizd minden háztartási szokásod az Otthonok & Megoldások tanácsai alapján!

Nem kerül több időbe!

Sem több időbe, sem több pénzbe nem kerül, ha helyesen mosol. Már csak azért sem, mert így biztosan nem kell egy mosást többször elindítani.

Moss okosan, és ezzel védd a ruhád, a pénztárcád, a szabadidőd és a környezeted!

Hirdetés