Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Kormányvégtükör – a bringás visszapillantó

Amennyire a sofőrök számára fontos a visszapillantó, annyira lényeges a kerékpárosoknak a kormányvégtükör. A körültekintő, óvatos és biztonságos tekerés ugyanis csak akkor lehetséges, ha minden ehhez szükséges eszközt megvásárolunk.

A bicaj szeme sok szempontból hasznos kellék, és nagyban megkönnyíti a közlekedést. A következő pár sorban egy kicsit többet is megtudhatsz az előnyeiről!

Első a biztonság mindig, mindenhol!

Nem szeretnék belekontárkodni a stílusodba vagy az életmódodba, de ha te is a bringások brigádját gyarapítod, akkor bizonyára azzal is tisztában vagy, hogy neked is van némi felelősséged az utakon! Nemcsak magadra, de másokra is vigyázhatsz, ha betartasz néhány szabályt.

Indulás előtt mindig csekkold le a bicajod állapotát, hogy műszakilag rendben van-e. Miért? Azért, mert történhetnek olyan dolgok, amelyekre talán nem is gondoltunk. Kilazulhat a fék, elkophat a gumi, vagy rongálódhatnak az alkatrészek. Ha ezeket figyelmen kívül hagyjuk, akkor akár életveszélyes helyzetbe is sodorhatjuk magunkat.

Mindenekelőtt lesd meg a KRESZ szabályokat, te is sokat tanulhatsz belőlük!

Kiegészítők, amelyek jól jönnek a tekerés alatt

Ma már nem kell egy vagyont költeni a minőségi kerékpáros kiegészítőkre, hiszen ezeket viszonylag olcsón beszerezhetjük. Lássunk csak néhány konkrét példát, amelyek nélkül nem érdemes útnak indulni!

Kezdjük mindjárt a kormányra ragasztható bandázzsal, amely kényelmesebbé teszi a bicikli irányítását, sőt még egyedivé is varázsolható vele a járgányunk!

Amikor azt érzed, hogy kellemetlen a kormány fogása, az azt jelenti, hogy ideje lecserélni a kormányszarvat. Egy új darabbal erősen megragadhatjuk a kerékpárt, és megkíméljük magunkat az esetleges fájdalmaktól.

Végül, de nem utolsósorban ott van a kormány markolata is, amely a kerékpár egyik legfontosabb része. Ez azért van így, mert ez az egyik fő érintkezési pont a bringával. A határozott és kényelmes fogás, valamint a balesetek elkerülése érdekében ezt sem árt időnként ellenőrizni.

Amennyiben neked is hiányzik valami még a bicajos szettedből, akkor keresd fel a MaxBike kerékpáros kiegészítőit! Intézd el egyszerűen a dolgod, és ne feledd, hogy most SZÉP Kártyával is fizethetsz!

A kormányvégtükör jelentősége

A kormányvégtükör egy olyan speckó bicajos kellék, amely nem maradhat ki a felszerelések közül. Egyrészt sokkal könnyebb a segítségével tájékozódni, másrészt éberebbek lehetünk, másrészt elkerülhetjük az életveszélyes helyzeteket is.

Ez a biciklis visszapillantó lesz az, ami biztos pontként terelget minket. A Zefal és Cateye márkák termékei között a tükör számos változatát megtalálod.

Amennyiben még nem igazán tudod egyedül eldönteni, hogy mi a jó neked, akkor érdemes szakembert is megkérdezni a témában, vagy keress fel szakmai blogokat, amelyekből informálódhatsz!

Hirdetés