Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Így zajlik az injektor felújítása

A BMW prémium kategóriás gépjárműnek számított a múltban és jelenleg is. Az, hogy ilyen minőségű járműveket gyárt a müncheni székhelyű vállalat, nem jelenti azonban azt, hogy örök életű lenne minden egyes alkatrészük.

Bizonyos alkatrészek – legyen a munka bármilyen precíz is egy autógyárban – bizonyos futásmennyiséget követően javításra, cserére vagy éppen felújításra szorulnak. Ilyen az injektor is.

Mi a teendő, ha felújításra szorul egy BMW injektora?

Ha meghibásodik BMW-je injektora, akkor érdemes mielőbb cselekedni, magától ugyanis nem fog megjavulni. A neten ingyenesen tud ajánlatot kérni, de természetesen telefonon is van erre lehetősége. A Tamorin Kft. vállalja, hogy 24 órán belül futárt küld a problémás BMW alkatrészért.

Ha mindez megtörtént, akkor a javítást kell csak megvárni, ami általában mindössze egy vagy két napot vesz igénybe. Ezt követően ingyenesen vissza is szállítja a cég a felújított injektort ahova kéri: Önhöz vagy a szerelőhöz.

Mi a jó választás, ha dönteni kell?

Alapesetben tízből kilencszer a felújítást szokták felajánlani. Hogy miért? Mert ez egy gyors és olcsó opció. Az ügyfelek általában élnek is ezzel a lehetőséggel. Felújítható porlasztók tekintetében nem érdemes mást választani.

Mi van akkor, ha a felújítás nem megoldható? Ekkor jön szóba a cseredarab első körben. Mechanikai sérülés, törött ház, repedt tekercs, törött csúcs vagy rozsdásodás esetén, továbbá ha nem lehet alkatrészt rendelni a hibás elem megjavítására, akkor a cseredarab a jó választás.

Ha használtan vásárolta az autóját, megeshet, hogy nem az eredeti injektor van benne, ilyenkor is lehet cseredarabban gondolkodni. Még akkor is érdemes ezt választani, ha a felújítási időre szörnyen hosszú a várakozási idő.

Mikor kell új alkatrészt kérni?

Ha nem akarja magát túl nagy költségekbe verni, akkor ha csak lehet, kérjen felújítást. Amennyiben ez nem megoldható, akkor pedig cseredarabot. Előfordulhat azonban, hogy ez sem jöhet számításba.

Ez meglehetősen ritka, de nem egyedi eset. Ha javíthatatlan az eredeti injektor vagy eleve olyan típusú, ami esetében nincs is mód a felújításra, akkor kizárólag új alkatrész beszerelésével lehet kiküszöbölni a hibát. A Bosch piezós injektor, a Vdo piezós injektor piezó kristály elromlásakor, valamint a Siemens Pd-elem meghibásodásakor ez a helyzet.

Erre figyeljen

Bármilyen céget is bízik meg a felújítással, mindig ügyeljen arra, hogy gyári alkatrészekkel dolgozzanak. Ez garantálja azt, hogy ne kelljen néhány hónapon belül újból szervizbe mennie.

Apropó garancia: ne válasszon olyan szerelőt, aki számla nélkül akar dolgozni. Csábító lehet az olcsóbb ajánlat, de így esélye sem lesz arra, hogy garanciális problémával visszamenjen hozzá. A munka elvégzéséről kérjen számlát, és őrizze is meg azt!

Hirdetés