Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Sütés-főzés könnyedén, maghőmérő segítségével

Kemencében vagy grillben sütni roppant egyszerű és mégis rendkívül összetett. Hiszen a tűz meggyújtásától a hőmérséklet szinten tartásán és a sütési idő eltalálásán át a megfelelő eszközök kiválasztásáig bizony hordozhat magában nehézségeket. Ami azonban nagyban megkönnyítheti a dolgunkat, az nem más, mint egy maghőmérő.

A Grillplaza.hu segítségével most utánajárunk, melyik típust érdemes választani, és hogyan kell használni ezt a nagyszerű kis eszközt.

Szabadtéri sütéshez kiváló választás a grill

A steak sütéséhez kézenfekvő a grill használata. Hiszen a benne készült sültek zamatosak, omlósak és jól variálhatóak. Hamar rá lehet azonban unni a hússzeletek ízére. Ekkor más típusokkal kezdünk kísérletezni, mely során szinte biztos, hogy találkozunk a bárányhússal is. A bárányborda sütése viszont már-már mesterszakácsi képességeket követel. Vagy mégsem? A jó hír az, hogy egy maghőmérővel bátran nekiállhatnak a bárányborda sütésének az egyszeri, önjelölt konyhafőnökök is.

A küldetés teljesítéséhez elengedhetetlen egy forgónyárssal rendelkező grill. Szerencsére a Grillplaza.hu gázgrilljeinek szinte mindegyike forgónyárssal felszerelt. Miután a fűszerekből (rozmaring, kakukkfű, fokhagyma, citrom) és a vajból szószt készítettünk, kezdjük el melegíteni a grillt. A borda mindkét oldalát kenjük be olajjal, majd sózzuk, borsozzuk. A maradék rozmaringot és kakukkfüvet gyűjtsük csokorba, a húst pedig kötözzük henger formájúra, majd helyezzük rá a nyársra.

A maghőmérő kiemelkedő szereppel bír

Most érkezik el az a jeles pillanat, amikor bevethetjük a maghőmérőt. A segítségével folyamatosan ellenőrizhetjük a hús hőmérsékletét. Bárány esetén a 95° körüli hőmérséklet az ideális, melyet a MEATER vezeték nélküli maghőmérővel akár a hozzá tartozó telefonos applikáción keresztül is beállíthatunk. Ezen a hőmérsékleten a hús annyira finom és omlós lesz, hogy szinte szétolvad majd a szánkban.

A MEATER Block maghőmérő még ennél is többre hivatott

Azt már láttuk, miért könnyíti meg nagyban a dolgunkat a maghőmérő használata. Pláne, ha vezeték nélküli. A Meater Block pedig még többet nyújt, hiszen nem 1, hanem akár 4 fogás hőmérsékletét is egyszerre ellenőrizhetjük vele. Ezt azért hasznos, mert mindenki más formában kedveli a húsokat: valaki jól átsütve, valaki csak félig, valaki pedig véresen. Az eltérő igényekhez a Meater Block használatával nem lesz nehéz igazodni. Csupán be kell állítani az alkalmazásban a kívánt hőmérsékleteket, majd várni a sütés végéről tájékoztató hangjelzésre.

A maghőmérő számos fogás elkészítése során a segítségünkre lehet. Nemcsak a kerti sütögetések, de a konyhában történő sütés-főzés alkalmával is jó, ha van egy személyre szabott kis kuktánk. Főzzünk úgy, akár egy séf maghőmérő használatával!

Hirdetés